CIMBIózisban a hallgatókkal

Győr+ Rádió
2023.07.23. 20:18

A Barátság Világnapjának megünneplésére többféle formát választhatunk, ebből pedig a Győr+Rádió is ki szeretné venni a részét. Részletek a cikkben!

Haver, pajtás, cimbora, partner, span, koma, pajti, cimbi, bajtárs, bari: akárhogy is nevezzük, az egyik legfontosabb dolgot jelenti: a barátságot. A barátságot, amit az ENSZ 2011-es döntésének köszönhetően, július 30-án világszerte ünnepelnek. A mai rohanó világban hajlamosak vagyunk megfeledkezni ezekről az elemi szinten fontos emberi kapcsolatokról, pedig nem volt ez mindig így. Álljunk meg most egy percre, és emlékezzünk meg erről a különleges napról, amely hidakat épít a kultúrák, az országok, sőt az ideológiák között.

Amikor gyerekkorunkban először mondjuk valakire, hogy ő a barátom, akkor még nincs mögötte semmilyen szándék. Nem várjuk el, hogy ő is meghallgasson minket, támaszunk legyen a bajban, vagy kimenekítsen egy kínos szituációból. Akkor egyszerűen csak az alapokat érezzük, hogy jó együtt lenni. Végül is ez a lényeg. Természetes legyen megélni közösen a legnehezebb helyzeteket, és a legnagyobb boldogságot is. Tinikorban aztán, ahogy egyre több ismerősünk lesz, elkezd ez a szó kissé felszínessé válni. Az új impulzusok hatására egyre több embert engedünk a bizalmunkba, és persze a csalódások is mind gyakoribbak lesznek. Ilyenkor érezzük először, hogy nincs is szükségünk barátokra. Persze ez az érzés átmeneti, hiszen amint belép a megfelelő személy az életünkbe, szinte azonnal érezzük azt a bizonyos szikrát. Igazi barátságok nem csak gyerekkorban, vagy hosszú idő alatt alakulhatnak ki, megesik, hogy egy-egy élethelyzet, nehézség vagy öröm hoz össze annyira két embert, hogy egymás támaszai lesznek egy életre.

De vajon van-e elég időnk a kapcsolataink ápolására? A család, a megváltozott élethelyzetek, a rengeteg munka engedi a mély, őszinte barátságok fennmaradását? A válasz egyértelműen igen, de sok múlik a sorrenden, és persze a kölcsönösségen, mert az igaz barátság alapja, hogy mind a két fél számára ugyanolyan fontos ennek fenntartása. A mély kötelék ismérve az is, hogy mindegy mennyi idő telik el két beszélgetés között, legközelebb ugyanonnan tudjuk folytatni, hiszen átérezzük egymás problémáit, sikereit. 

A Barátság Világnapjának megünneplésére többféle formát választhatunk, ebből pedig a Győr+Rádió is ki szeretné venni a részét.

Július 24–28. között a Facebookon rádiós ajándékcsomagokért lehet játszani. Július 27-én, csütörtökön délután pedig elkezdődik a rádióban is a meglepetéscunami! 14 és 16 óra között Molnár Zsuzsa, Ferenczy Balázs és Orosz Sanyi várja a legjobb barátsággal kapcsolatos sztorikat.

Július 28-án, pénteken pedig reggel 6 órától elkezdjük kiszállítani az ajándékokat, melyeket a barátság szelleme sorsol majd ki élő adásban. Persze ezen a napon is jöhetnek a történetek, hiszen délután 3 óráig futárrá változnak a rádiósok, ők viszik házhoz az ajándékokat! 

Lepje meg Ön is a legjobb barátját egy finom reggelivel a Pedrótól, egy jó kis sörválogatással a Therápia jóvoltából, vagy épp egy ínycsiklandó süticsomaggal az Erika Pékség és Cukrászatnak köszönhetően!

Kapcsolódó témák: #barátság | #Győr+ Rádió | #játék | #nyereményjáték |