Brutális gyilkosság Győrben: dulakodtak, majd kilógatta barátnőjét a tizedik emeletről egy férfi

Győr+ Illusztráció: Győr+
2024.07.02. 08:05

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 33 éves férfi ellen, aki a tizedik emeltről lökte ki barátnőjét.

A vádirati tényállás szerint a 33 éves férfi barátnőjével és édesanyjával költözött 2023 januárjában az édesanyja által bérelt győri panellakásba, a tizedik emeletre. Időközben ideköltözött meg az édesanya unokája is a családjával, így a lakásban hatan éltek.

A terhelt és barátnője kapcsolata 2023 márciusára megromlott, a vádlottnak lett egy új kapcsolata is, emiatt a felek sokszor veszekedtek.

2023 márciusában a vádlott és a sértett a reggeli órákban ismét összevesztek, dulakodtak, majd a terhelt ki is jött a szobájukból. A sértett sírni kezdett, és az ablakot is kinyitotta, amit az egyik otthon lévő családtag észrevett, és szólt is a terheltnek.

A vádlott visszament a szobába, üvölteni kezdett a sértettel, majd megragadta és kilógatta az ablakon. A nő küzdött, megpróbált visszamászni, de ez nem sikerült neki, és a tizedik emeltről lezuhant. A sértett a zuhanás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A büntetett előéletű, letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség emberölés miatt emelt vádat. Az ügyészség mértékes indítványa a vádlott beismerése és tárgyalásról lemondása esetére 14 év szabadságvesztés büntetés és 10 év közügyektől eltiltás.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #bíróság | #gyilkosság | #ügyészség |