Bővíti szolgáltatásait a VOSZ

Szöveg és fotó: Kárpát Zsolt
2023.03.30. 14:36

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei VOSZ csütörtökön Győrben tartotta fórumát és beszámolóját. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ebben az évben ünnepli alapításának 35. évfordulóját. A rendezvényen Eppel János elnök felvázolta a következő hónapok legjelentősebb fejlesztéseit.

Győr-Moson-Sopron Vármegye vállalkozói gyűltek össze csütörtökön a Kristály étterem különtermében. A résztvevőket Széles Sándor főispán köszöntötte, aki a térség egyik sajátos problémájára hívta fel a figyelmet.

„Ausztriában a kezdő fizetés 1500-1600 euró nettóban, és hogyha egy jól képzett munkaerőről van szó, akkor a határ a csillagos ég, ezzel kell nekünk versenyezni” – mondta a vármegye főispánja. 

A Győri Önkormányzat képviseletében Borsi Róbert, a tulajdonosi és gazdasági bizottság elnökeként arról beszélt, hogy a vállalkozókat is súlyosan érintette az energiaválság.  

„Nagyon jól látom, hogy a városi cégek életében milyen kihívásokat jelent a mostani helyzet. Biztos vagyok benne, hogy a megemelkedett energiaárak és növekvő infláció az önök életét is megnehezíti. Ugyanakkor ez a két tétel a világgazdaságtól is jelentősen függ”  – emelte ki Borsi Róbert. 

A VOSZ idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. A szervezet tovább bővíti szolgáltatásait, ami komoly segítséget jelent a vállalkozók számára. 

Ez egy VOSZ Port névre hallgató új informatikai platform, ami gyakorlatilag minden vállalkozás teljes körű ügyintézéséhez, adatszolgáltatásához, információ igényéhez ad egy teljes körű megoldást. Ezzel május-júniusban lépünk a piacra és biztosítjuk az alapszolgáltatásokat térítésmentesen a magyar vállalkozóknak” – mutatta be az egyik hamarosan induló szolgáltatást Eppel János, a VOSZ elnöke. 

A felvázolt stratégiától a taglétszám növekedését várják. Ebben a térségben eredményes a szervezet, amelyhez egyre több vállalkozó csatlakozik.      

„A taglétszámunk folyamatosan nő, ez 12%-os emelkedést jelent az elmúlt időszakban. A stratégiánknak az is fontos eleme, hogy a vármegyei szervezetek megerősödjenek. Szintén egyre többet foglalkozunk a társadalmi felelősségvállalással is” – nyilatkozta a Győr+ Médiának dr. Kovács Péter, a VOSZ Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezetének elnöke.

Az eseményen elhangzott, a VOSZ legfontosabb stratégia partnere a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, amellyel már 20 éve sikeresen működtetik a Széchenyi Kártya programot, ennek köszönhetően közel ötezer milliárd forint hitelhez jutottak a vállalkozók.