Hirdetés
Xantus János Állatkert

Bou-Bou, a teleregénysztár Győrben él

Fotó: Xantus János Állatkert
Győr+
2022.07.04. 08:48

A tavalyi év nagy újdonságokat hozott a Győri Állatkert életébe: afrikai elefántokkal is bővült az állatsereg. Jelenleg négy felnőtt bika birtokolja a hatalmas kifutót. Bou-Bou, Pembé, Kito és Rungwe alig pár hónap alatt kialakította a csapategységet és a hierarchiát, és most autentikus területük minden adottságát kiélvezve játszanak, vándorlást szimulálnak és beszélgetnek.

Hirdetés

Ezen a héten Bou-Bou-t (Bubu), az afrikai elefántbikát ismerhetik meg az olvasók. Bou-Bou 2006. március 23.-án született a hodenhageni Serengeti Parkban. Születésekor súlya 110 kg, magassága pedig 95 cm volt. Egy hónappal a születése után adtak a nevet a kis elefántbikának, amelyet több ezer javasolt névből húztak ki. A „Bou-Bou” név szuahéli és azt jelenti, hogy „kis elefánt”.


Bou-Bou 2012-ben költözött a La Fleche-i állatkertbe, ahol igazi sztár lett. Plüssfigurák, ajándéktárgyak készültek róla. Egyszer még Paul nevű jóslópoliphoz hasonlóan Bou-Bou véleményét is kérték egy futballmérkőzés eredményével kapcsolatban. A francia 4-es tévécsatornán vetített teleregény állandó szereplője volt. Emiatt tavaly a június 4-i Győrbe költözését egy 11 tagú tévéstáb is végigkísérte. Ő volt az első elefánt, aki a győri állatkertbe költözött. Naponta körülbelül 150 kg takarmánnyal és gyümölccsel táplálkozik. Bou-Bou bár már 16 éves, még tinédzsernek számít. Amikor felnőtté válik, akár öt és fél tonna is lehet.

Hirdetés
Bou-Bou és társai tréningjét a kalandoZOO látványetetés program keretében a látogatók mindennap 12.30-kor és 16.30-kor megtekinthetik.

Forrás: Xantus János Állatkert

likeold
a fb oldalunkat