Hirdetés

Borsa Kata lett a Magyar Fesztivál Szövetség új elnöke

Fotó: fesztivalszovetseg.hu
Győr+
2021.09.08. 16:53

Szeptember 7-én tartotta éves rendes közgyűlését a Magyar Fesztivál Szövetség Százhalombattán a Barátság Kulturális Központban. A megszokott programon túl ezúttal tisztújításra is sor került - írja a fesztivalszovetseg.hu.

Hirdetés

A mostani tisztújítás igazán különleges eseménynek mondható a Szövetség életében, hiszen a közel két évtizede az elnöki posztot betöltő Márta István nem indult a megmérettetésen.

A közgyűlésen elsőként az elnöki beszámolót hallgatta meg a tagság az elmúlt időszak történéseiről a leköszönő elnök előadásában. A gazdálkodásról szóló beszámolóban kiemelést kapott, hogy a Magyar Fesztivál Szövetség évről évre erősödni tud pénzügyi tekintetben is. A beszámolót és a terveket elfogadták.

Hirdetés

Ezután következett a tisztújítás. A Szövetség alapszabálya szerint a választott tisztségviselők mandátuma három évig érvényes, ez idő leteltével új tisztségviselőket választ a közgyűlés. A jelölési folyamat már augusztusban megkezdődött, melynek eredményeképp három elnökjelölt, négy alelnök jelölt és négy felügyelő bizottsági jelölt indult a választáson.

A jelöltek bemutatkozásai után következett a titkos szavazás, melynek eredménye a következő:

A Magyar Fesztivál Szövetség új elnöke Borsa Kata

Két alelnök segíti a következő három évben az elnök munkáját Horváth László és Szigetvári József személyében.

A felügyelőbizottságban a tagság újra választotta Gál Gábort (FB elnök), Bak Lajost és Rózsa Zoltánt (FB tagok).

„Egy közel húsz éves múltra visszatekintő, több mint 200 tagot számláló szakmai szervezet vezetőjének lenni, különösen Márta István utódaként, több szempontból nagy kihívás. A Magyar Fesztivál Szövetség, a Kárpát-medence legjelentősebb és legsokoldalúbb, fesztiválszervezőket tömörítő közössége. A szavazást megelőző beszédemben is hangsúlyoztam, a legfontosabbnak azt tartom, hogy egy ilyen civil szakmai szövetség vezetője olyan ember legyen, akiben a tagság őszintén bízik, és aki megítélésük szerint a tapasztalataival, kapcsolataival és főleg a munkájával a közösség javát tudja majd szolgálni. A jelenlévőktől azt kértem, hogy szakmai alapon döntsenek, ezért is különösen nagy megtiszteltetés számomra, hogy engem választottak.„ – nyilatkozta a Borsa Kata, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke.

A közgyűlés módosította a Szövetség alapszabályát lehetővé téve a tiszteletbeli elnöki státusz létrehozását. Nem titkolt szándéka volt a tagságnak a leköszönő elnök munkája előtt való tisztelgés, illetve így lehetővé vált, hogy Márta István a Szövetséget tovább segíthesse tapasztalatával.

A szokásokhoz híven ezúttal is díjátadó ceremónia keretében vehették át elismeréseiket a minősített fesztiválok, valamint egy új, különleges – őszintén reméljük, hogy egyszeri alkalommal átadott – elismerést vehettek át azok a fesztiválok, akik a 2020-as cseppet sem könnyű évben helyt tudtak állni, életben tartották a fesztiválszakma lángját a pandémiától sújtott helyzetben.

Minősítést kaptak:

TÁNC XXII. – Kortárs Nemzetközi Táncfesztivál
VIDOR FESZTIVÁL
ZEMPLÉNI FESZTIVÁL
WALDORFESZT

Fesztiválhelytállás2020 elismerésben részesültek:

Debreceni Virágkarnevál – másképp 2020.
Köztivál Piknik
Mesterségek Ünnepe
Muzsikál az erdő
Országos Farsangi Fánkfesztivál
Ördögkatlan
Öt Templom Fesztivál online
Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál – Százhalombatta
Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál – Szigetszentmiklós
Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál – Tököl
Szegedi Szabadtéri Játékok

Forrás: fesztivalszovetseg.hu

Kapcsolódó témák: #fesztivál | #Kultúra | #öt templom fesztivál |
likeold
a fb oldalunkat