Névtelen fenyegető

Bombariadó a győri Árkádban – Debrecenben, Szegeden és Pécsett is fenyegettek

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.03.30. 14:53

Infomációink szerint egy névtelen e-mailt küldtek az áruháznak, melyben azt írták bombát helyeztek el a bevásárlóközpontban.

Cikkünk frissül!

Róna Bálint center managert telefonon értük el. Az Árkád Győr vezetője megerősítette információinkat, miszerint e-mailben kaptak fenyegetést. A tűzoltók segítettek az épület biztonságos kiürítésében, jelenleg is a helyszínen vannak, ahogy a rendőrség is.

A Győri Rendőrkapitányság erre kiképzett állománya vizsgálja át az épületet. Róna Bálint azt nem tudta megmondani, ma vissza lehet-e még zárásig menni az épületbe, amint friss információink lesz ezzel kapcsolatban, jelentkezünk.

Kollégáink a helyszínen tartózkodnak.

16.34: Beszámolójuk szerint több mint száz ember várakozik a bevásárlóközpont előtt. Köztük az áruházban dolgozók és vásárlók is, akiknek az épület kiürítésekor bent maradtak a személyes holmijaik. Többen állítólag az autójukra várnak.

17.21. A környéken egy utcát lezárták, a helyszínen nagyon sok a rendőrautó. Két kutyás keresőosztag is dolgozik. A körülményekhez képest mindenki nyugodt.

Melegedő buszt küldenek a helyszínre

17.55: Hamarosan egy busz érkezik a helyszínre, hogy az áruház előtt várakozóknak legyen hol átmelegedniük – erről tájékoztatták a rendőrök a dolgozókat. Túl hűvös egyelőre ugyan nincs, de hivatalos információ még nem érkezett arról, meddig várakozni, illetve mennyi időt vehet igénybe a többszintes épület átvizsgálása.

Ma már valószínűleg nem nyit ki az Árkád

18.22: Nem hivatalos információink szerint az áruház a mai napon már nem nyit ki.

18.35: A várakozó dolgozókat egyesével kísérik be az épületbe a rendőrök. De közülük is csak azokat, akiknek valamiért nagyon muszáj belépniük. Ők is csak a már átvizsgált és biztonságos területen tartózkodhatnak, és ott is csak a lehető legrövidebb ideig.

Egy debreceni üzletközpontban is bombariadó van

19.07 Az egyik nagy debreceni bevásárlóközpontban is bombariadó van – értesültünk az imént. Egyelőre annyit tudni, hogy a Fórum bevásárlóközpont kapott fenyegetést. Szerdán este háromnegyed hét körül mindenkit kitessékeltek az épületből, az autókat ott kellett hagyni, a parkolóházat lezárták.

Szegeden és Pécsen is bombával fenyegettek

A szegedi Délmagyar és a pécsi bama.hu is győri esethez kisértetisesen hasonló esetekről számolt be nem sokkal ezelőtt. Ezek szerint a Baranyai és a Csongrád-Csanádi megyeszékhelyen is bombafenyegetés miatt kellett kora esti kiüríteni a helyi Árkád bevásárlóközpontokat.

Holnap kinyithat a győri Árkád

20.25: Egyelőre nem találtak bombát a győri Árkádban, de jelen pillanatban még tart az épület átvizsgálása. Róna Bálint center manager a Győr+ Médiának azt mondta: bíznak benne, hogy csütörtökön reggel a szokásos időben, rendben ki tudnak majd nyitni.

Kapcsolódó témák: #árkád | #katasztrófavédelem |