Bobby Ewing a győri szinkronhangjával találkozott

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2023.09.20. 12:31

Különleges élményben lehetett része Csankó Zoltánnak. A Jászai Mari-díjas győri színész találkozott Patrick Duffyval, akinek immáron harminc éve ő a magyar hangja.

A Blikk számolt be róla, hogy a két színész közös kalandja a kilencvenes évek elején kezdődött, amikor Magyarországon is bemutatták a később óriási népszerűségre szert tevő Dallas című sorozatot. Az egyik főszereplőnek, Bobby Ewingnak kölcsönözte a hangját Csankó Zoltán, akinek most először volt rá lehetősége, hogy élőben beszélgessen a népszerű karaktert megformáló Patrick Duffyval.

,,Hihetetlenül nyitott ember, végtelenül kedves, de miután harminc éve szinkronizálom, valahol ezt is feltételeztem. Láttam rajta, tényleg élvezi, hogy itt van” – mesélte a napilapnak a színész, aki elárulta, sokat köszönhet Bobby Ewingnak és Patrick Duffynak. – Akkor lettem eladható. Bár nem rögtön az elején, mert először, amikor itthon adásba került a sorozat, kicsit poros volt, hiszen addigra ott már tizenvalahány éve ment. Eleinte nem is hittem benne, hogy ekkora siker lesz. Aztán kezdtük utolérni őket, hiszen ott voltak szünetek, nálunk meg folyamatosan ment minden pénteken, így egyszer csak közelebb kerültünk korban. Akkor történt egy robbanás, és egyik pillanatról a másikra hihetetlen népszerűséggel találkoztam.”

Patrick Duffy egyébként azért tartózkodik hazánkban, mert egy magyar tévéfilmben kapott szerepet. Vékes Csaba Lepattanó című romantikus vígjátékában játszik az amerikai művész, aki egy fanatikus gombfoci-versenyzőt alakít.

Kapcsolódó témák: #színészet | #szinkronszínész |