Bérmegállapodás az Audinál: jelentősen nő a jövedelem

Hajba Ferenc
2020.03.18. 17:27

Három év alatt átlagosan 36 százalékos jövedelemnövekedést garantál az Audi és az Audi Hungaria Független Szakszervezetének mai megállapodása.

A megállapodást Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja, valamint Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke írták alá.

Dr. Knáb Erzsébet úgy értékelte a történteket: „Munkatársainknak vonzó juttatási csomaggal kiszámíthatóságot, vállalatunknak jövőbeni versenyképességet jelent bérmegállapodásunk.” Németh Sándor szerint: „A megállapodás hosszú távon biztosítja munkatársainknak az anyagi, szociális és foglalkoztatási biztonságot.”

A megállapodás három évre szól, amelynek időtartama alatt a munkatársak jövedelme átlagosan 36 százalékkal nő. Az ajánlat az első évben, azaz idén áprilistól átlagosan 12,5 százalékos jövedelemnövekedést jelent a munkavállalóknak.

A bérmegállapodás egyéb elemeket is tartalmaz, így például az inflációkövetést és az évente 130.000 forint egyszeri szabadon választható kifizetést. A bérmegállapodás részét képezi egy, a foglalkoztatás biztonságát támogató intézkedéscsomag is.

Dr. Knáb Erzsébet a dokumentum aláírását követően azt mondta: „Örülök a megállapodás létrejöttének, ezzel az Audi Hungaria minden munkatársa számára egy, a magyar munkaerőpiacon vonzó juttatási csomagban sikerült megállapodnunk. Különösen fontosnak tartom, hogy a munkavállalói delegációval egyetértésben, a vállalat történetében először három évre szóló bérmegállapodást kötünk, amely tervezhetőséget és kiszámíthatóságot jelent munkatársaink számára, egyben vállalatunk jövőbeni versenyképességének is fontos eleme.

Hozzátette: „Nagyra értékelem, hogy a bérmegállapodás mellett közösen alakítottunk ki egy, a foglalkoztatás biztonságát támogató intézkedéscsomagról szóló megállapodást is. A bértárgyalások utóbbi két hónapja a konstruktivitás, az együttgondolkodás és vállalatunk jövőéért érzett közös felelősség jegyében zajlott. Ez példaértékű számomra és köszönöm ezt a munkát.”

„Büszke vagyok arra, hogy rendkívüli alapossággal és felkészültséggel dolgozott mindkét tárgyalófél annak érdekében, hogy 2020. március 31. előtt létrejöjjön a megállapodás, amely hosszútávon biztosítja az Audi Hungaria munkatársai számára az anyagi, szociális és foglalkoztatási biztonságot az elkövetkezendő időszakban. Köszönöm mindkét fél tárgyalódelegációinak és támogató munkacsoportjainak, valamint külső szakértőinek a munkáját. Külön köszönöm munkatársainknak és tagjainknak a tárgyalások alatt mutatott, felénk irányuló támogatásukat, konstruktív javaslataikat és nem utolsó sorban a türelmüket ” -hangsúlyozta Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke.

Kapcsolódó témák: #Audi |