Hirdetés
Életét a városnak és a kekszgyárnak szentelte

Bemutatták a Halbritter Mátyásról készült könyvet

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2021.07.26. 19:34

Halbritter Mátyásról, a Kekszgyár egykori elnökéről készült könyv. A mű díszbemutatóján ma Dr. Dézsi Csaba András polgármester, Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő és Halbritter Mátyás özvegye is részt vett

Hirdetés

A kekszgyári legenda 10 éve hunyt el, halála után egy évvel emlékművet állítottak neki, nemrégiben pedig utcát neveztek el róla. Győr királyi várossá válásának 750. évében pedig az életművét bemutató könyv is nyomtatásba került.

Hirdetés

A bemutatón Halbritter Mátyás özvegye, Halbritterné dr. Raffai Judit háláját és tiszteletét fejezte ki a polgármesternek és a képviselőnek azért, hogy a jövő számára is megőrzik férje emlékét, akinek Győr városa és a Kekszgyár volt az élete.

Dr. Dézsi Csaba András, polgármester a bemutatón kiemelte: számára nagy megtiszteltetés, hogy személyesen ismerhette a szakembert, aki az életét Győr város építésére, valamint kekszgyár építésére és fejlesztésére fordította.

Az idejét amit a családjától vett el ezt a közösségre fordította – tette hozzá a polgármester és kiemelte, hogy annak idején ő is dolgozott a gyárban, ahol rendszer, fegyelem és tisztaság volt.

Simon Róbert Balázs már 9 éve, az emlékmű avatásnál is méltón emlékezett. A politikus kiemelte, hogy fontosak a civil szereplők egy város életében, Halbritter Mátyás 45 évet dolgozott a gyárban, 20 évig pedig vezette. Az ünnepség Benkő László, az Omega együttes tagjának Halbritter Mátyás emlékére írt dalával zárult.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Győr750 | #Győri önkormányzat | #könyvbemutató |
likeold
a fb oldalunkat