Szombaton A DAL 2023-ban: Boda Bernadett

Bemutatták a csodás hangú győri énekesnő első klipjét

Havassy Anna Katalin Fotó: Boda Bernadett Facebook
2023.03.16. 19:45

A tehetséges és gyönyörű Boda Bernadett ismert a győri zeneszerető közönség előtt és egyre nagyobb ismertséget szerez magának a hazai könnyűzenei életben. Március 16-án szólókarrierje első önálló klipjét mutatták be, szombaton pedig A Dal című műsorban lép színpadra.

A győri énekesnő számos koncerten bizonyította már nem csak tehetségét, hanem a zenei iránti alázatát is. A legtöbben talán a Hoppáré zenekarból ismerhetik, ám Bernadett mindvégig készült a szólókarrierre, lelkiismeretesen képezte magát, gyakorolt és álmodozott. Arról, hogy egyszer híres énekesnő lesz…

Hivatalos Facebook oldalán nemrég így fogalmazott egy bejegyzésben: „Én tényleg sokat álmodoztam gyermekként. Minden nap arról, hogy énekesnő leszek és dalokat írok majd.  És csinálom mindazt, ami ezzel jár. Januárban a konyhámban sírva megírtam “Anya bújj mellém” című dalomat, ami olyan tisztán-egyenesen „jött belőlem”, hogy úgy éreztem, ez az, amit szívesen megmutatnék egy országnak, talán egy tv műsorban is… S aztán ez a dal bekerült A DAL élő műsorába, ami nemsokára kezdetét veszi…”

Bernadett pedig azzal folytatta, hogy élete első szóló videóklipjének forgatása minden álmát felülmúlta:  

„Gondoltam, majd csak annyit írok róla, hogy “Leforgott életem első szóló videóklipje”, de nem tudok erről csak ennyit írni… Képzeljétek el azt, hogy egy nagyjából 20 fős stáb azon dolgozik, hogy amit te megírtál nemrég a konyhádban, az körülbelül a filmvászonra kerüljön. Hogy megfogják a megfoghatatlant, azt, amiről a dal szól, ami benned van, amit át szeretnél adni. Valami igazi csoda született. Mert minden egyes ember olyan szívvel és lélekkel dolgozott velem, hogy ezt nem lehet szavakba foglalni! A szívem szinte el sem bír ennyi hálát és szeretetet, mint ami most bennem van. Nem túlzás azt mondanom, hogy talán életem legszebb napja volt. Ha eddig azt írtam, hogy az álmaimat élem, most már nem is tudok mit írni. Hagyom, hogy vezessen a jó Isten tovább az úton, ami annyi boldogságot hoz nekem, hogy már csak azt kívánom, átadhassam ezt nektek is…

A klipben három nő szerepe formálódik, főhősünk Bernadett mellett egy tündéri kislány, és egy érett hölgy, aki Tóth Enikő színművésznő személyesít meg. Gyermek és anya kapcsolata rajzolódik ki a videóból, elgondolkodtató képsorokkal, amelyek Szövényi-Lux Balázs látásmódját és rendezését dicsérik. Kellett, hogy a szöveg összhangba kerüljön a képi világgal. Finoman, ám mégis súlyosan.

Egy klipet, egy dalt értelmezni sokféleképpen lehet, hiszen az előadó személyisége mellett a hallgató is számos emléket, élményt társít mellé míg látja, míg hallgatja. Elvonatkoztatni nehéz, s talán nem is kell. Hogy Bernadett azt írta a közösségi oldalán: sírva írva az „Anya bújj mellém” című dal, nem csoda. Úgy gondolom olyan társadalmi problémát feszeget a maga finomságával, egész óvatos megközelítéssel, hogy nincs hallgató, akiben ne ébresztene gondolatokat.

A zenének többek között ez is az egyik feladata: elmondani azt, amit talán szóban vagy írásban nem lehet. Üzenni, hogy talán azok is meghallják, akik eddig játszották a süketet.

Boda Bernadett komoly és súlyos dalt választott kezdésként. A DAL 2023 csak nyerhet ezzel a szerzeménnyel, a magyar emberek pedig nemkülönben. Mi győriek pedig már most is hihetetlenül gazdagok vagyunk, hiszen ilyen művészek élnek és alkotnak a városban, mint Bernadett.

Március 18-án A DAL 2023 színpadán Boda Bernadett és az „Anya bújj mellém”: veled leszünk, szurkolunk, s mi már most nyertünk!

Fotó: Boda Bernadett Facebook

Kapcsolódó témák: #szórakozás | #zene |