Hirdetés

Bemutatkozik a győri állatkert három zsiráfja

Fotó: Xantus János Állatkert
Győr+
2022.07.30. 19:50

Jasper, Fokke és Solongo már nagyon várják a látogatókat a Xantus János Állatkertben.

Hirdetés

A zsiráfbikák együtt töltik mindennapjaikat egy nagy kifutóban, ahol immár más állatok társaságát is élvezhetik, akár a szabad természetben. Ezek az állatok társas lények, így nem szeretik, ha egyedül vannak.

A zsiráfok régen még egész Afrikában megtalálhatóak voltak, ám sajnos területük jelentős mértékben lecsökkent. Többek között azért, mivel a húsuk és a bőrük egyaránt kelendő. A győri állatkertben azonban a zsiráfok teljes nyugalomban élnek egymás mellett, és nap mint nap várják a látogatókat egy kis zoocsemege reményében. De hogyan különböztethetjük meg őket egymástól? A probléma megoldása egészen egyszerű, hiszen, ha alaposan megfigyeljük őket, láthatjuk, hogy foltjaik egyedenként különbözőek. Nincs két egyforma zsiráf, ahogy nincs két egyforma emberi ujjlenyomat sem. Jöjjön el a Xantus János Állatkertbe és nézze meg őket a saját szemével!

Hirdetés

A zsiráfházban még arra is lehetősége nyílik, hogy fejmagasságba kerüljön Solongóval és társaival. Látogasson el a győri állatkertbe és ismerje meg közelebbről az itt lakó állatokat! Tapizoo részlegünkben régi zsiráfkoponyát és -nyakcsigolyát is tanulmányozhatnak az érdeklődők. A gyorsabb bejutás érdekében, vásárolják meg jegyüket elővételben! Zsiráflesre fel! Vár a vakációzoo a győri állatkertben.

Szöveg: Xantus János Állatkert

Kapcsolódó témák: #Xantus János Állatkert | #zsiráf |
likeold
a fb oldalunkat