Hirdetés
Győr+Este

Bemutatkozás a világ előtt

Fotó: Pixabay
Farkas Mónika
2020.06.17. 06:57

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a római katolikus egyház rendszeresen megrendezett, világméretű eseménysorozata, melynek célja az oltáriszentség megismerésének és tiszteletének elmélyítése. Szervezője a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottsága.

Hirdetés

A kongresszus szervezői többek között szakmai előadásokkal készülnek, sok közös imát tartanak, a fiatalok elsőáldozáson, a hívők szentségimádáson vesznek részt.

Az   eseményt eleinte évente, kétévente, a második világháború óta leginkább négyévente rendezik meg. Az 1938-ban tartották a 34. Eucharisztikus Világkongresszust Budapesten, és 2021-ben ismét hazánk adhat otthont az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak.

Hirdetés

Az eseménnyel kapcsolatban Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek úgy fogalmazott, a magyar katolikus egyház számára óriási jelentőséggel bír a kongresszus budapesti megrendezése, „bemutatkozás a világ előtt és nemcsak a világegyház, hanem a civil világ előtt is”. A család, a béke és a szabadság egyetemes értékei, valamint az új evangelizáció szükségessége áll az eucharisztikus kongresszusok középpontjában, melyek négyévente járják be a világot.

A Győr+ Rádió Győr+ Este műsorának vendége a jövő évi világesemény protokoll vezetője, Deli Gabriella volt.

Kapcsolódó témák: #Győr+ Este | #Győr+ Rádió | #vallás |
likeold
a fb oldalunkat