Hirdetés
Győri Balett

Balázs János és Lajkó Félix után Várdai Istvánnal dolgozik a balett

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2021.08.10. 12:33

A Kaposfest Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztiválon lép fel vasárnap a Győri Balett. A társulat a Liszt Ferenc-díjas gordonkaművésszel, Várdai Istvánnal közös produkcióban szerepel a rendezvény „Bach másként…” összművészeti estjén, melyet Johann Sebastian Bach emlékére szerveznek.

Hirdetés

A táncosok és a csellista Győrben próbálnak a hét elején. Velekei László balett igazgató a Győr+ Médiának azt mondta, szerencsések, hogy Balázs János és Lajkó Félix után Várdai Istvánnal is együtt dolgozhatnak. A gordonkaművész és a Győri Balett a 2020-2021-es évad rezidensei voltak a Művészetek Palotájában.

Fotó: Ficsór Dávid

A MÜPA sajtótájékoztatóján figyeltek fel egymásra a felek és már akkor megfogalmazódott bennük, hogy szívesen dolgoznának együtt.

Hirdetés

A Győri Balett táncosai a nyári leállást követően, múlt héten kezdtek el próbálni – ahogy a balett igazgató fogalmazott, még óvatosan -, hétfőn pedig már Várdai Istvánnal a stúdióban tökéletesítették a közös darabot.

Fotó: Ficsór Dávid

A csellista szerint egyre jobban kezdenek összecsiszolódni a társulattal. Augusztus 15-én este a kaposvári Csiky Gergely Színház színpadán debütál majd tehát a „Bach másként…” összművészeti esten a produkció, ez lesz a finálé. Bach D-dúr csellószvitjét Várdai István tolmácsolja majd 1673-ban készült Stradivari-csellóján, Velekei László koreográfiáját pedig a Győri Balett táncművészei viszik színpadra.

Kapcsolódó témák: #Győri Balett |
likeold
a fb oldalunkat