Babyboom a Győri Állatkertben

Fotó: Győr+
Németh Boglárka
2021.10.19. 14:27

Őszi babyboom a Győri Xantus János Állatkertben. Szeptemberben kis láma, bébi zebra, egy hete pedig egy szamárcsecsemő is született.

A kis láma szorosan az anyja mellett lépdelt kedden délelőtt a Dél-Amerika kifutóban. A szeptember elején született kölyök, hamar beilleszkedett a többiek közé. A kicsi az anyatej mellet már a lombokat is megkóstolja. A patásokhoz hasonlóan születése után ő is rögtön lábra állt. Sokan arról ismerik a lámákat, hogy köpni szoktak. Ez azonban csak a csapaton belüli erőfitogtatásnál, valamint akkor szokták alkalmazni, ha félnek.

Nem ő az egyetlen újdonsült jószág az állatkertben, a zebracsapat is bővült. Nyár óta már a harmadik kölyök született. A kis lámához hasonlóan ő is csődör. Színe még egyelőre barna és fehér, ez a természetben élő fajtársainak a rejtőzködésben segít. Wenczel Flóra, az állatkert munkatársa a Győr+-nak elmondta: a zebrák fekete alapon fehér csíkosak, a mintázat pedig David Attenborough kutatásai alapján abban segít, hogy az élősködőket távol tartsa.

Az állatpark legifjabb emlőse az egy hete született kis szamár. Ő még esetlenül szaladgál a kifutóban, nyaka rövid, így be kell rogyasztania ahhoz is, hogy kellő mennyiségű anyatejhez jusson. A többi szamár már befogadta és hamarosan neki is jut majd a finomságokból.

A kölyköket bárki megcsodálhatja az állatkertben. Nevük egyelőre nincs, azt majd képletes örökbefogadójuk adhat nekik.

Kapcsolódó témák: #Győr+TV | #Xantus János Állatkert |