Az ünnepi időszak alatt is helytállnak a Pannon-Víz Zrt. munkatársai

Fotó: Borsi Viktória
Borsi Viktória
2021.12.29. 12:05

Köszönettel tartozunk a Pannon-Víz Zrt. munkatársainak, akik az ünnepek alatt is dolgoznak, hogy a szolgáltatások zavartalanul működhessenek a felhasználók számára. Mindennapjainkhoz hozzátartozik, hogy amikor megnyitjuk a vízcsapot, a tiszta ivóvíz mindig rendelkezésünkre áll, és ez természetes számunkra, akárcsak a szennyvíz elvezetése otthonainkból.

Ezen szolgáltatások működésének hátterében a Pannon-Víz Zrt. munkatársainak az ünnepi időszakban is helyt kell állniuk. Az idei évben a karácsonyi időszak alatt a szokásos napi feladatok mellett előfordultak a rendszeren többszörösen dugulások, amelyeket a helytelen csatorna használat idézett elő.

Felhívják a tisztelt felhasználók figyelmét, hogy ebben az időszakban is kerüljék a lefolyókba történő ételmaradék kiöntését, hiszen az ember hajlamos azt gondolni, hogy ami eltűnt a lefolyón, amit levitt a víz, attól egyszer s mindenkorra megszabadult, bármi is volt az.

Vannak, akik a rengeteg figyelmeztetés ellenére még mindig úgy tekintenek a lefolyóra, mint afféle alternatív szemetesre, és azt gondolják, hogy a szennyvíztisztító majd kezeli mindazt, ami a rendszerbe belekerült. Ennek viszont idővel meg lesz a böjtje. Általában az olajos, szaftos ételek kerülnek bele a lefolyóba, amivel az a gond, hogy elsősorban ezek miatt keletkeznek dugulások. Mindez nemcsak a Pannon-Víz Zrt.-t érintő vezetékszakaszokon következhetnek be, hanem már otthonaikban is, ami dugulás esetén a felhasználók pénztárcáját terheli. Így egy kis odafigyeléssel megelőzhetőek ezek a problémák.

Mindezek elkerülése érdekében gondosan figyeljünk oda a tányérokon maradt ételmaradékok, valamint a felgyülemlett, kidobásra kerülő ételek szemétgyűjtőkben történő elhelyezéséről, továbbá, hogy a sütésnél használt háztartási olajokat az arra a célra kihelyezett gyűjtőkben helyezzük el.

A karácsonyi időszak alatt a Pannon-Víz Zrt. munkatársai előre- és szervezetten készültek az ünnepi időszak alatt esetlegesen felmerülő meghibásodások gyors, hatékony megoldására, így a megjelent problémákat rövid időn belül sikerült megoldani. Ezúton is köszönjük a dolgozók munkáját, akik az ünnepi időszak alatt is helytállnak a szolgáltatások zavartalan működése érdekében.

Kapcsolódó témák: #dugulás | #pannon-víz | #ünnep |