Az Óvodai Barátok Körébe látogatott a polgármester

J. Kovács Andrea Fotó: Vig Norbert
2024.04.08. 18:31

Az Óvodai Barátok Nyugdíjas Körének vendége volt hétfőn dr. Dézsi Csaba András. A „Beszélgess a polgármesterrel!” sorozatnak immár a néhány napja felavatott Nyugdíjas Klubok Háza adott otthont.

A városvezető először átadta a kétszázezer forintot jelképező táblát a kör vezetőjének. Az új helyszín mindenkinek elnyerte tetszését. Bár a legtöbben autóbusszal jönnek, beszélgetés-indító kérdésként felmerült, hogy kaphatnak-e parkolási kártyát a klubházba autóval érkezők. A polgármester ennek nem látja akadályát, de azt is elmondta, nem szeretné, hogy ezáltal az ott lakóknak kevesebb parkolóhely jusson.

Egyebek közt sok szó esett a közlekedéssel kapcsolatos dolgokról, a parkolóhelyekről, az utak állapotáról. Elhangzott, jövőre jóval több pénz jut útfelújításra, s ebbe a kerékpárutak és a járdák is beletartoznak. Erre szükség is van, hiszen az utak nagyrésze borzalmas állapotban van. Dr. Dézsi Csaba András beszámolt arról is, hogy a város mintegy 12 milliárd forintot fizet az államnak az iparűzési adó alapján szolidaritási hozzájárulásként, így óriási összegtől esik el Győr. Ezért kezdeményezte, hogy az elvonás jelentős részét visszakaphassuk, amennyiben azt útépítésre, parkolóhely bővítésre, közlekedés fejlesztésre fordítjuk. A kérés meghallgatásra talált, így 2025-től nagyobb fejlesztések várhatók.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #galéria | #nyugdíjasok | #támogatás |