Kovács Ildikó és Lövey Györgyi tárlata

Az öröm útjain

J. Kovács Andrea Fotó: Ács Tamás
2023.06.09. 11:59

Az alkotás boldogsága címmel nyílt meg Kovács Ildikó és Lövey Györgyi közös tárlata a Triangulum Galériában.

Megtelt a kiállítótér érdeklődőkkel csütörtök délután, ahol dr. Reisner Ferenc püspöki helynök köszöntötte a megjelenteket. 

Ildikó kerámia szobrai és Györgyi festményei különleges világba vezetnek bennünket. Minden ember a boldogság forrását, mibenlétét keresi. Ha részünk van az Isten alkotói tevékenységében, akkor az ő teremtői boldogságában is részesülünk. A belőle forrásozó élet, alkotás boldogsággal tölt el, s egyben ajándék lesz önmagunk, és azok számára is, akik élvezhetik ennek a szépségét. A két művésznő nemcsak a szenvedéseink útját igyekszik megjeleníteni, hanem az öröm útját is, egy-egy megragadott pillanatot a szobrok és az akvarellek segítségével. Műveik megállítanak bennünket, hogy rácsodálkozzunk a minket körülvevő világra, s aztán Isten felé forduljon a szívünk” – mondta dr. Reisner Ferenc.

A kiállítást Horvát Ildikó, Ady- és Radnóti-díjas versmondó nyitotta meg. 

„Nekem, akinek versmondóként megadatott, hogy átéljem és közvetítsem a szavak csodáját, mindig nagy öröm, ha más művészeti ágakkal találkozhatok. Itt a kisplasztikák és festmények között verstöredékek villannak fel bennem. Egy kiállítás olyan, mint a vendégség. Az alkotások és az alkotók találkoznak a szemlélőkkel, a befogadókkal. A két művész más-más területen dolgozik, de összeköti őket a hit és az élet szeretete. A legnagyobb művek létrejötténél mindig ott van a hit és a szenvedély, a művek éltetője pedig a szeretet. Az igaz művész benső énjéből fakasztja művészetét, elénk tárja a szépségeket, hogy ösztönözzön bennünket a boldogság megragadására”- hangsúlyozta.

Az eseményen közreműködött Stummer Márton gitárművész.

A kiállítás megtekinthető a Triangulum Galériában (Gutenberg tér 2.) július 9-ig, minden nap 10 és 18 óra között.

Galéria: Ács Tamás