Hirdetés

Elfogadták Győr Egészségfejlesztési tervét

Fotó: Ács Tamás
Gyor+
2022.01.25. 09:47

Az idei év első rendes közgyűlése zajlik ma délelőtt a Városházán, többek között Győr egészségügyi programja, és törvényi változás miatt a városvezetők fizetése is téma volt.

Hirdetés

Bár idén már két rendkívüli közgyűlést is tartottak a Győri Városházán, az első rendes közgyűlést csak január 25-ére hirdették meg. Az egyes napirendi pontokat és az előterjesztéseket itt érhetjük el.

A közgyűlésről élő videós közvetítést is láthatunk:

Hirdetés

9:57 – Hagyomány, de nem lehet megunni: AC/DC zengi be a Dísztermet.

10:01 – Megérkezett Dr. Dézsi Csaba András és a jegyző, Nagyné dr. László Edit is, elkezdődik a közgyűlés.

10:02 – A testület határozatképes, 18 képviselő jelent meg az ülésen. Javaslat nem érkezett a napirendi pontokat illetően, így az előzetes tervek szerint haladnak majd a képiselők.

10:03 – Az első napirendi pont a város építési tervezetét érinti, de nem érkezett kérdés. 17 igen, 1 tartózkodás mellett elfogadták a határozatot.

10:05 – A második napirendi pont a Győr-Szol Zrt. felügyelőbizottsági tagjait érinti, egy új bizottsági tag érkezik a céghez Stangl Sándor személyében.

10:06A harmadik napirendi pont a város egészségügyi programjáról szól. Dr. Perger Elza, a területért felelős alpolgármester kért szót. Dr. Perger Elza hangsúlyozta: kiváló program van a képviselők előtt, “de az csak akkor ér bármit, ha meg is valósítjuk”. Rámutatott; a háziorvosi rendszer rendkívül leterhelt és átszervezésre vár. Az alpolgármester kiemelte: nagyon nehéz a covid-járvány miatt előrelépni és egyeztetni, de reméli, hogy az előttünk álló év a fejlődésről szól majd, és sikerül a háziorvosokkal is együttműködni.

10:12 – Laczkovits-Takács Tímea kért szót. Elmondta, hogy a lakosság és a fiatalabb generáció tudatosabb, egészségesebb életmódra nevelése nagyon fontos, és az önkormányzat nagyon sok lehetőséget kínál erre. Kérte képviselőtársait; vegyenek részt az egészségügyi programban, tanulmányozzák az információkat, és építsék be képviselői munkájukba ezt. A képviselő külön köszönetet mondott a Széchenyi István Egyetemnek a programban való részvételért.

10:14 – Bárány István kért szót, aki elmondta: ha a múltra tekintünk vissza, a múltban a hasonló kezdeményezések nem minden területen érvényesültek eddig. Örvendetesnek tartja, hogy 2020-ban, “a váltásnál” (sic!), ki lett mondva: ez a tendencia nem fog folytatódni. Bárány István ezután több, korábbi problémát sorolt fel, mint például a közlekedés vagy a társasházi problémák, amelyek korábban elhanyagolt területek voltak. A képviselő ezután rátért az előterjesztéshez kapcsolódó kérdésre is, miszerint vannak olyan háziorvosi rendelők Győrben, amelyek fejlesztésre szorulnak, és önkormányzati teendőnek tartja azok felújítását.

10:18 – Dr. Dézsi Csaba András megköszönte a hozzászólásokat, a képviselők pedig elfogadták az indítványt.

10:19A polgármesteri hivatal működési szabályzata a következő pont, kérdés nem hangzott el, a képviselők elfogadták a határozatot.

10:20 – Az ötödik napirendi pont a polgármesteri fizetés emeléséről szólt. Mint ismeretes, törvényi változás kötelezi erre a településeket. Kérdés nem hangzott el, Dr. Dézsi Csaba András a személyes érintettség miatt nem szavazott. A következő napirendi pont szintén ide kapcsolódik, az alpolgármesteri fizetések emelését is elfogadták a képviselők. A részletes összegek az előterjesztésben (1., 2.,) olvashatóak.

10:22 – A soron következő 6., 7. napirendi pontokat is kérdés nélkül fogadták el, a közgyűlés véget ért.

A következő közgyűlés várhatóan február 22-én lesz majd.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #közgyűlés | #önkormányzat | #városháza |
likeold
a fb oldalunkat