Az éltető víz fontosságára hívták fel a figyelmet

Szöveg és fotó: Pannon-Víz Zrt.
2022.11.19. 18:43

Az elmúlt időszakban társaságunk számos előadást és rendezvényt szervezett szemléletformáló pályázat keretein belül a vízbázisvédelem jegyében, ahol arra törekedtünk, hogy minél nagyobb betekintést nyújthassunk felhasználóinknak a víziközmű-szolgáltatás mindennapjaiba, a kiszolgáló létesítmények működésébe, valamint a tudatos és felelős vízhasználat világába.

Hirdetés

Óvodai és oktatási intézmények, valamint nyugdíjasklubok számára tartott előadások, rajz- és tanulmányi versenyek, telephely- és létesítménylátogatások, valamint különböző kitelepülések alkalmával szólítottuk meg a lakosságot, felkeltve figyelmüket a környezettudatosság fontosságára.

A KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú, „A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” elnevezésű pályázatunk Magyarország kormánya megbízásából az Európai Unió 117.399.727,– Ft összegű támogatásával valósult meg.

A pályázat tekintetében rendezvénysorozatunk végéhez értünk, melynek ünnepi zárásaként csornai oktatótermünkben tartottuk meg utolsó ismeretterjesztő, interaktív előadásunkat a helyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Általános Iskola 3. osztályos tanulói részére. A kis csapatot Rácz Attila elnök-vezérigazgató és Lipovics János főmérnök köszöntötte, majd a diákok az előadónktól hasznos információkat tudtak meg vízbázisaink védelméről, szennyvízelvezető rendszereink jogszabály szerinti használatáról, valamint hasznos tippeket kaptak arról, hogyan lehet takarékoskodni egyik legfontosabb természeti kincsünkkel, a vízzel. Megtudhatták, hogy honnan érkezik a víz háztartásainkba és onnan miként és hova távozik szennyvíz formájában, valamint milyen folyamatokon halad keresztül, amíg végül ismét visszakerülhet a természetbe. Előadásunkat kisfilmek, digitális eszközök, valamint szemléltető makettjeink is segítették.

Örömünkre szolgál, hogy pályázatunk céljainak elérése közben ilyen sok helyre és személyhez eljuthattunk, és munkánkkal sikerült közbenjárnunk egy élhető, fenntartható jövő megteremtéséhez.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #környezettudatosság | #pannon-víz |