Az Audi útja a bérléstől a visszaadásig

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2023.09.03. 09:44

Dr. Dézsi Csaba András polgármester a magas bérleti díj miatt visszaadta szolgálati Audiját, és most a városháza tulajdonában levő másik autóval jár. Többen kérdezték, ki mikor használta ezt az Audit s elődeit, ezért ennek az előzményét és történetét idézzük fel.

Győr szocialista polgármestere 2004 júniusában kezdte használni azt az Audi A6-os gépkocsit, melyet az őt követő Borkai Zsolt átvett. Ennek a gépjárműnek az eladásával egyidejűleg egy másik A6-os gépkocsit vásárolt a polgármesteri hivatal 2008 júniusának végén. 

2011. április közepén érkezett meg az első A8-as gépkocsi, melyet már bérlés útján szereztek be. Ezt 2013 áprilisában lecserélték, majd 2015 júliusában és 2019 januárjában történtek cserék függően attól, hogy a gépjármű szolgáltatójának milyen üzletpolitikája volt az autók bérleti ideje, illetve futásteljesítménye szempontjából. 

Az utolsó, Borkai Zsolt által használt gépjármű egy A8-as Audi volt, mely 2019. január 15-től novemberi lemondásáig szolgálta. A jelenlegi polgármester, dr. Dézsi Csaba András ezt az autót használta 2023. március 31-ig, majd ezt követően állt szolgálatba az új gépjármű, ami mintegy 5 hónapig volt városházi forgalomban. 

A váltásra a szolgáltató miatt volt szükség, a bérbeadó társaság ugyanis jelezte, hogy ezt a gépjárművet a kocsi futásteljesítménye és a vele összefüggő karbantartási, üzemeltetési költségek emelkedése miatt nem gazdaságos neki üzemeltetnie.

Kapcsolódó témák: #Audi | #szolgálati autó |