Az Arrabona áruház továbbra is működik

Mireider Máté | Fotó: Ács Tamás
2022.12.05. 17:02

Az áruház központi épülete a belvárosnak, hiszen népszerűek az itt található üzletek. Annak próbáltunk utánajárni, hogyan alakul a jövője az áruháznak.

Az Arrabona áruház szerves része a győri belvárosnak. Egyrészt elhelyezkedése miatt – hiszen a Virágpiac és a Baross út között helyezkedik el, másrészt az épületben található szolgáltatók rengeteg embert vonzanak. Magát az áruházat 1980. április 29-én adták át, az építkezés 1977-ben kezdődött. Néhány héttel ezelőtt a második emeleti ételbár tulajdonosa Facebook-posztban erősítette meg az akkor már egy ideje terjedő hírt, miszerint bezár az étterem.

Sok pletyka és álhír adódott a bezárással kapcsolatban. Az ételbár bérlője döntött a bezárás mellett, a bezárás okai pedig az elmúlt években jelentkező covid-helyzet, az energiaárak nagyütemű növekedése, és a szakemberhiány volt.

„Amikor kiderült, hogy az ételbár nehézségekkel küzd, dr. Dézsi Csaba András polgármester úr felajánlotta a segítségét, és másik üzlethelyet biztosított volna az ételbár számára. Azonban a tulajdonos ezzel nem kívánt élni, be akarta fejezni a tevékenységét” – mondta el kérdésünkre Marsovszky Adrien, a belváros fejlődéséért felelős tanácsadója, akit a témában kérdeztünk.

Kérdéseinkkel kerestük az Arrabona üzletház tulajdonosi körét is, ők azonban nem kívántak nyilatkozni. A tulajdonosi kör egy magáncsoport, az Arrabona áruház magántulajdon, nem kapcsolódnak a semmilyen formában a győri önkormányzathoz.

„Információim szerint az Arrabona áruház továbbra is működik. Korábban hiteltelen forrásokból elterjedtek mindenféle álhírek, hogy dr. Dézsi Csaba András polgármester úrnak köze van a második szinten tervezett bárminemű átalakításokhoz, ez azonban teljesen alaptalan, hiszen semminemű konkrét információm nincs az Arrabona áruház gazdasági-fejlesztési terveiről. Teljesen alaptalan, hogy a polgármesternek köze lenne hozzá” – mondta el Marsovszky Adrien. Ha valaki kíváncsi magára a cégre, az e-cegjegyzek mindenki számára elérhető, amelyben nyilvános céginformációk találhatóak. Amennyiben bárkinek bármilyen bővebb információra van szüksége, keresse az áruház tulajdonosait – tette hozzá Marsovszky Adrien.

Kapcsolódó témák: #Arrabona | #belváros |