Az Arany János nyugdíjas klub vendége volt a polgármester

J. Kovács Andrea Fotó: Vig Norbert
2024.03.06. 06:58

Az Arany János nyugdíjas klubban folytatódott a „Beszélgess a polgármesterrel!” sorozat. Dr. Dézsi Csaba András ismét sok kérdést kapott a hölgyekből álló hallgatóságtól.

Volt aki arról érdeklődött, hogy lesz-e Győrben villamos, azaz kötött pályás közlekedés. A polgármester válaszában kiejtette: a villamos közlekedés fenntartása háromszor, a troli pedig kétszer annyiba kerülne, mint a busz. Ráadásul a vasút kettévágja a várost, így nehéz lenne kialakítani az útvonalát. Elérhető cél lehet viszont az, hogy Magyarországon Győr legyen az első település, amelyikben csak elektromos buszokkal látják el a tömegközlekedést. Azt is elmondta, hogy a Volán nagyon sok pénzt kér a szolgáltatásért, az eddigi másfél milliárd helyett most közel négy milliárdot fizet a város.

Szóba került az utak minősége, kiderült, hogy a 750 kilométeres úthálózatból négy év alatt 40 km-t sikerült felújítani, de 176 kilométernyi még nagyon rossz állapotban van.

Ismét elhangzott az is, hogy nem épül akkumulátorgyár Győrben, így a tiltakozóknak könnyű dolga van, hiszen az ellen küzdenek, ami nincs és nem is lesz.

A nyugdíjasok sokáig beszélgettek a városvezetővel, melynek során szó esett a parkolásról, az ipari park jövőjéről, a város fejlődéséről és kulturális kérdésekről is. Természetesen dr. Dézsi Csaba András ezúttal sem érkezett üres kézzel, a polgármester átnyújtotta adományát a klub képviselőjének.

Galéria: Vig Norbert