15 éves az ART 9000

Az alkotó rajztanárok ünnepe

Fotó: Ács Tamás
Földvári Gabriella
2021.10.12. 18:49

Az Alkotó Rajztanárok Társasága idén ünnepli megalakulásának 15 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból jubileumi tárlatot szerveztek, amely kedden nyílt meg a Múzeumházban.

Az ART 9000 egyesület 12 alkotó rajztanára – Dubi Árpád, Joó István, Kostelec Éva, Kutasi Károly, Lappints Csaba, Milu Milanovich Ildikó, Peresztegi Erika, Priskinné Tuller Marianna, Szilágyi-Jéger Teréz, Tanai Guzorán Anna és Vitáris József – ezúttal nemcsak kedvelt munkáikat mutatják be a tárlaton, hanem a Győrhöz kötődő alkotásaikat is, ezzel tisztelegve Győr királyi várossá válásának 750. évfordulója előtt. 

Gasparek Ildikó

Gasparek Ildikó az egyesület elnöke emlékeztetett:  15 évvel ezelőtt az első kiállításukat a megyeháza aulájában tartották és az elmúlt évek alatt számtalan tárlatot szerveztek, idén pedig megalapították az Év alkotó tanára díjat, melyet először Németh Attila a Péterfy-iskola rajztanára vehetett át.

Rózsavölgyi László és Szarka Fedor Guido

Köszöntőjében Rózsavölgyi László az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke kiemelte: „Győri művészek, tanárok, a város iránt elkötelezett alkotók lelkesedése tartja életben ezt az egyesületet. Nekik köszönhetjük a Téli tárlatot, motorjai ők a képzőművészeti egyesületekkel való együttgondolkodásnak és nem véletlenül kapták meg kiemelkedő művészeti tevékenységükért, 2019-ben a Győr művészetéért díjat.

A tárlatot Szarka Fedor Guido képzőművész nyitotta meg, aki többek között arról beszélt, hogy több tiszteletet érdemelnek a rajztanárok és a kultúrmunkások, szólt nehéz helyzetükről, arról, hogy a gyerekek nevelése, oktatása mellett ők  alkotnak is, majd külön-külön méltatta a kiállítók munkáit.

A társaság azt szeretné, ha  tárlat végéig, október 31-ig legalább 750 szónyi gondolatot összegyűjteni a Múzeumházban kihelyezett emlékkönyvükbe.  

Az alkotások október 31-ig láthatók a Múzeumház nyitva tartási idejében.

Fotógaléria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #alkotórajztanárok | #kiállítás | #Kultúra |