Hirdetés
Konferencia Győrben

Dr. Dézsi: dolgozzunk együtt a régió turizmusáért

Fotó: Marcali Gábor
Pécskai István
2022.06.02. 12:25

Konferenciát tartottak a győri Városházán: a résztvevők a térségben elérhető aktív turisztikai pályázatokat (TOP 1.1.4.), a fejlesztési irányokat, a terveket és az elképzeléseket vitatták meg.

Hirdetés

Az eseményen előadást tartott Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár.

„Győr az aktív turizmust tekintve nagyon fontos helyen fekszik. Egyrészt a vízi turizmus miatt izgalmas hely, másrészt remek az infrastruktúrája, ami a kerékpározást illeti. Elég csak a nemrégiben átadott Győr–Pannonhalma bicikliutat említeni. A kormánynak az a célja, hogy 2030-ra Magyarország a legélhetőbb országok közé tartozzon. Hazánk nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban, s ezen az úton szeretnénk tovább menni” – mondta az államtitkár.

Hirdetés

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere is megosztotta gondolatait a témáról.

Az embereknek óriási igényük van rá, hogy túrázzanak, kiránduljanak, és eljussanak különböző helyekre, ahova az elmúlt két évben esélyük sem volt elmenni. Számítunk rá, hogy az embereknek erre van pénze, hiszen az elmúlt két évben nem költöttek minderre. Győr szerencsés helyzetben van. Van néhány folyó, amely átfolyik a városon. Ezt szeretnék sokkal jobban kihasználni, mint eddig.” – fogalmazott dr. Dézsi.

„Turisztikai célpont lehet Pannonhalma és a Szigetköz is. Mindkettő nagyon közel áll a szívemhez. Utóbbi azért, mert édesapám Győrzámolyon volt háziorvos. Győrzámoly a második otthonom, hatéves koromig éltem ott. Úgyhogy pontosan tudom, mik azok a turisztikai utak, látványosságok, pihenési és rekreációs lehetőségek, amelyeket a Szigetköz nyújt. Tudom, hogy Győr önmagában nem elég ahhoz, hogy fellendüljön a turizmus, ezért Pannonhalmától egészen a Szigetközig kell gondolkodnunk a témában” – jelentette ki a városvezető.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #államtitkár | #folyó | #kerékpár | #turizmus |
likeold
a fb oldalunkat