Az AHFSZ elhatárolódik a letartóztatott elnökségi tagoktól

Mireider Máté
2023.11.10. 13:06

A szerkesztőségünkbe is eljuttatott, és az AHFSZ honlapján is elérhető közleményben a szervezet leírja: mélységesen elítélik az ilyen cselekményeket.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) két elnökségi tagját bilincsben vitték el, ráadásul egy bizalmi ülésről. Azóta az ügyészség is indítványt tett a letartóztatásra, a rendőrség pedig már nem csak a korábban ismert közokirat-hamisítás miatt nyomoz, hanem sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt is. Az ügyészség közleménye szerint az egyik elnökségi tag a saját cégéből számlázott be a szakszervezet felé, közel 540 millió forintos értékben, valós tevékenységet azonban soha nem végzett. A másikuk több, mint 60 millió forintot vett fel a szakszervezet bankszámlájáról, annak egy részét saját számlájára fizette be, más részét online szerencsejátékra költötte.

Az AHFSZ tegnap küldött kérdéseinkre nem reagált, ma azonban az AHFSZ Friss című, szakszervezeti kiadványban azt írják: “Az AHFSZ ilyen cselekményeket mélységesen elítéli, elhatárolódik a két letartóztatott személytől, és azonnal kezdeményezi azok kizárását a szervezetből!”. Ahogy írják, a szakszervezet minden jogi lépést megtesz azért, hogy az okozott kárt – ami így több, mint 600 millió forint – visszaköveteljék.

A közleményt több elnökségi tag is aláírta, összesen heten, az AHFSZ honlapja ugyanakkor 9 elnökségi tagot tüntet fel. Az aláírók közül hiányzik Horváth Zoltán, aki a honlap szerint “rendezvények, beállítási programok”-ért felelős, és Szabó István, gazdasági feladatokért és segélyezésekért felelős gazdasági elnökhelyettes. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy sem a rendőrség, sem az ügyészség nem tette közzé még, hogy kit tartóztattak le, így a fentiekből csupán következtetni lehet ezekre.

Korábbi cikkeink:

Kapcsolódó témák: #AHFSZ | #Audi Hungaria |