Hirdetés

Autómosás víztakarékosan

Fotó: Győr+
J. Kovács Andrea
2022.07.04. 10:07

A közelmúltban megrendezett elektromobilitási családi nap a vártnál is több érdeklődőt vonzott a Dunakapu térre. Az egyik legnépszerűbb programnak a víztakarékos kocsimosás bemutatása bizonyult.

Hirdetés

Maróti Árpádot mindig csábították az új ötletek. Úgy véli, ahogy fejlődik a világ, egyre inkább figyelnünk kell a természet védelmére, ráadásul erre több lehetőségünk is van. Ugyanakkor szem előtt kell tartani az életszerűséget, vagyis olyan módszerekkel és technológiákkal lehet elérni a célt, melyet tömegek tudnak fenntartható módon használni. Ebből kiindulva alapította meg cégét, mely víztakarékos környezetbarát autómosással foglalkozik immár csaknem egy évtizede.

S hogy ez mit takar? „Először is minden tévhittel ellentétben ez a módszer sem száraz, illetve vízmentes. Ugyanúgy vízzel tisztítunk, csakhogy nem a tömegét és az erejét használjuk. A vizet közegként alkalmazzuk, ami a hatóanyagokat kiválóan eljuttatja az adott helyekre. Ezért nem kell sok belőle. Tulajdonképpen egy vízréteggel bevonjuk az autót, úgy, mint amikor vasaláskor spriccelünk a ruhára. Ily módon egy személygépkocsit 1 liter vízzel mosunk meg az egyébként felhasznált 150-200 liter helyett. Alapanyagainkat vízzel előre bekeverjük, majd rápermetezzük a tisztítandó felületre. Rövid behatási idő után speciális törlőkendőkkel letöröljük. Az első fázisban történik a tisztítás, a másodikban pedig egy viaszréteggel kezeljük. A végeredmény pedig a klasszikus módszerhez képest tisztább és csillogóbb felület.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #autómosás | #környezetvédelem |
likeold
a fb oldalunkat