Audi Hungaria: szintet lépett a vállalat

Ficsór Dávid O. Jakócs Péter
2022.12.09. 10:59

Két év után rendezte meg újra élőben évzáró sajtóeseményét az Audi Hungaria, melyen a különböző sajtóorgánumokat látja vendégül a vállalat.

Hagyományosan évértékelő beszédekkel indul a program, ami ezúttal sem volt másként. Alfons Dintner, a vállalat igazgatóságának elnöke azt mondta, ahhoz, hogy az Audi Hungaria a jövőben is megőrizze versenyképességét, új stratégiára volt szükség. A győri vállalat a konszernen belül újabb szegmenst talált, ahol tovább erősítheti a helyét.

„Alakítjuk a változást! Folyamatosan változik a világunk, az iparágunk, így nekünk is változni kell. Erről szól új vállalati stratégiánk a Next Level. Tudatosan haladunk előre és rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan gazdasági társaság vagyunk, ami minden funkciót el tud látni. Nem csak egy olyan cég vagyunk, ami megkapja a tervet és legyártja azt a darabot, hanem olyan, ami a konszernhez tartozó valamennyi márkát kiszolgálja. Nemcsak gyártunk, hanem fejlesztünk is, beszerzésben, valamint a pénzügy, informatika, termelés és logisztika területén is erősek vagyunk” – hangsúlyozta Alfons Dintner. 

2024-től egy új modellt, a Cupra Terramar-t is Győrben gyártják majd. Ehhez azonban a teljes termelési rendszert át kell építeni, a robotcellákat és a gyártósorokat egyenként át kell alakítani.

Les Zoltán elmondta, ezért jövő héttől kezdve négy hétre leáll a járműgyártás. A járműgyártásért felelős igazgató igaz konkrét számokat nem említett, de úgy fogalmazott, hogy a nehézségek ellenére a tavalyihoz hasonló eredményeket fog produkálni az Audi Hungaria, ami jövőre ünnepli alapításának harmincadik évfordulóját. Azt viszont kevesen tudják, hogy a járműgyártás is jubilál, 25 éves lesz a járműgyár Győrben.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria | #évértékelő |