Audi: célegyenesben az előkészületek a CUPRA Terramar gyártására

Szöveg és fotó: Audi Hungaria Zrt.
2023.04.28. 19:33

Az Audi Hungariánál teljes fordulatszámon zajlanak az előkészületek a spanyol CUPRA márka Terramar modelljének szériagyártására, mely 2024-ben fog először legördülni a győri gyártósorról. A vállalatnál 2021 nyarán kezdődtek az előkészítő munkálatok, a karosszériagyárban, lakkozóban és szereldében azóta folyamatosan zajlik a gyártásra történő felkészülés.

„Örömünkre szolgál, hogy járműgyártásunk hamarosan egy újabb modellel, mégpedig egy új márka modelljével bővül. A CUPRA Terramar gyártása során rugalmasságunknak köszönhetően számos szinergiát teremtünk, ugyanis az új modellt a meglévő gyártási infrastruktúrába integráljuk. Természetesen kihívások elé is állít minket az új márka gyártása, mint például a CUPRA modellekre jellemző matt lakkozású karosszériaelemek gyakori használata, amelyekre folyamatosan készítjük fel munkatársainkat. Büszkék vagyunk arra, hogy immár nem csak a Audi modelleket, hanem a CUPRA Terramart is munkatársaink fogják gyártani – Győrből a világnak” – mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

A munkatársak felkészítése 2022 szeptembere óta zajlik különböző workshopok és tréningek keretein belül, valamint a kísérleti autók összeszereléséből is tapasztalatot gyűjthettek a kollégák. A CUPRA modell néhány új termékadottságot is hozni fog magával, melyek megismeréséhez összesen több mint 200 munkatársnak biztosít további képzéseket a vállalat többek között az új robotok működésének elsajátításához. A lakkozó üzemben például egy vadonatúj robotcella végzi majd a Terramar modell acélból készült motorháztető tömítését.

A CUPRA és az Audi Hungaria közös története nem most kezdődött, ugyanis az Audi Hungaria büszkesége, a legendás öthengeres benzinmotor kelti életre a CUPRA Formentor modelljeit is.

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria | #autógyártás | #autóipar |