Audi-bértárgyalások: új, 21 százalékos javaslatot tett a szakszervezet

Győr+ Fotó: Audi Hungaria
2023.03.02. 19:03

Engedne korábbi bérköveteléséből és 23 helyett 21 százalékos alapbéremelésről szóló javaslatot adott át az Audi Hungária Független Szakszervezet a munkáltatói oldal képviselőinek.

Amint arról korábban beszámoltunk a bértárgyalások során a szakszervezet az első körben egyebek mellett 23 százalékos alapbéremelést kért április 1-jétől, amire a vállalat 15 százalékos ellenajánlatot tett.

A jelek szerint most valamelyest közeledhetnek az álláspontok. A szakszervezet hivatalos honlapján az új javaslatról ugyanis azt írják: „Az első követelésünkhöz képest a változtatás, hogy az alapbéremelés tekintetében a 23 % helyett, 21 %-os alapbéremelést követelünk, valamint a jubileumi bónuszok tekintetében csak a 30 éves jubileumról tárgyalunk a munkáltatói oldallal a most zajló bértárgyalás során. Ezen módosításokkal az első béremelési követelésünkhöz képest a véleményünk szerint jelentős mértékben közelítettünk a munkáltatói ajánlat felé.”

Hozzáteszik továbbá, hogy az új bérkövetelés kialakításánál fontos szempont volt, hogy a szakszervezet elmozduljon az eredeti követelésétől úgy, hogy figyelembe vegye a tagok és tisztviselők visszajelzéseit, valamint a munkáltatói oldal szempontjait is.

Az Audi Hungaria részéről egyelőre nem érkezett hivatalos reagálás a szakszervezet módosított bérkövetelésére. Amint ez befut, beszámolunk róla.

Legközelebb március 7-én ülnek ismét tárgyalóasztalhoz a felek.

Forrás: ahfsz.hu

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria | #bértárgyalás | #szakszervezet |