Áttáncoltak a kiállításon a Győri Balett művészei

Győr+ | Illusztráció: Győri Balett
2022.11.22. 15:37

Végigtáncoltak a Győri Balett táncművészei a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége által bemutatott Magyar Géniusz Vándorkiállítás győri helyszínén. A különleges performansznak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Esterházy-palotája adott otthont, ahol év végéig tekinthetők meg a Kárpát-medencei múzeumok gyöngyszemei.

Hirdetés

A kulturális fúzió apropóját maga az összművészetiség találkozása ihlette, az attrakció pedig egy olyan városban kelt életre, ahol az ország egyik legsikeresebb balettegyüttese már 44 éve ötvözi a tradíció és innováció kettősét.

Velekei László balettigazgató koreográfiája légiesen kíséri végig a történelem, régészet, néprajz és képzőművészeti szekció remekeit, a mozdulatok ereje kiemeli a kincsek ragyogását, a tánc szemszögén keresztül még inkább hangsúlyt kap a géniuszok zsenialitása.

A rövidfilm a Magyar Géniusz Program hivatalos Facebook-oldalán lesz látható, élő közvetítés formájában, 2022. november 27-én, 18 órakor.

A Magyar Géniusz Programot, annak Vándorkiállítását a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége koordinálja. A szervezet nemcsak a Kárpát-medencei muzeológia társadalmi elismertségéért, szakmai megújításáért dolgozik, hanem egyre inkább teret ad a kreatív, intézményeken és határokon átívelő kulturális együttműködéseknek is.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győri Balett |