Hirdetés

Árvácskák érkeznek a városba

Győr+
2019.12.14. 11:37

A csíksomlyói Csibész Alapítvány neveltjeiből verbuválódott Árvácska együttes mutat be adventi pásztorjátékot december 14-én 15.30-tól a Széchenyi téren.

Hirdetés

A gyerekek évről évre népzenés, néptáncos, verselős előadással készülnek, hogy az anyaország különböző városaiban bemutatkozhassanak. Ezúttal A bárányok regéje című előadással érkeznek hazánkba, Győrbe. A Csibész Alapítvány 1987 óta karolja fel Csíksomlyón és környékén a rászoruló gyermekeket, családokat, leányanyákat, időseket, elesetteket.

Az alapítvány segítségével harminc otthonban, mintegy kétszáz gyermek, fiatal és felnőtt kap ellátást, támogatást. Ének- és táncegyüttesük, az Árvácska 1997 őszén alakult, az akkori Csíksomlyói Domokos Pál Péter Gyermekotthon lakóival, negyven állami gondozott gyerekkel kezdett működni. Az Árvácska elnevezést azért kapta, hogy magyarázat nélkül is érthető legyen, kik tartoznak közéjük.

Hirdetés

Hatalmas repertoárral rendelkeznek, előadnak egyházi dalokat, magyarságról szóló dalokat és verseket, népdalokat és időnként saját szerzeményeket is.

Kapcsolódó témák: #karácsony |
likeold
a fb oldalunkat