Hirdetés

Április 24-ig jelentkezhetnek az MCC képzéseire

Fotó: Győr+ Média
Pécskai István
2022.04.11. 20:17

Előadással egybekötött nyílt napot tartottak a Mathias Corvinus Collegium győri képzési központjában. Április 24-ig lehet jelentkezni az MCC jogi, nemzetközi, közgazdasági, média, társadalom- és történelemtudomány, valamint pszichológia képzéseire.

Hirdetés

,,Várjuk azokat a fiatalokat, akik a tehetségüket szeretnék még inkább kibontakoztatni. Az elkövetkező időszakra elsősorban ez azokra vonatkozik, akik első vagy másodéves hallgatók a győri Széchenyi István Egyetemen. Nekik van arra lehetőségük, hogy április 24-ig jelentkezzenek az MCC iskolarendszer szerinti programjába. Ez az egyetemi program második szakasza, a juniorképzést követi. Elsősorban kiscsoportokban zajlik a képzés, az elméleti tudás mellett a gyakorlati tapasztalatszerzésre is nagy hangsúlyt fektetünk. Nagyon sok képzésünk idegen nyelven zajlik. Nemzetközi illetve más jellegű ösztöndíjak is rendelkezésre állnak az MCC leendő hallgatóinak” – mondta dr. Fekete Dávid, az MCC győri képzési központjának vezetője.

Az MCC Egyetemi Programja (EP) Európában is egyedülálló, a magyarországi hagyományos felsőoktatást kiegészítő, kiscsoportos, személyre szabott, több tudományágat felölelő képzést biztosít. Iskolánként és szakterületenként nemcsak elméleti, de gyakorlati ismeretekkel is támogatja a hallgatók karrierútját. Az MCC célja, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, valamint, hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat idehaza, az országért és szűkebb környezetükért, felelősen gondolkozva kamatoztathassák. A hallgatókat elismert szaktekintélyek, hazai és külföldi vendégoktatók és előadók oktatják, az MCC megteremti a lehetőséget a karrierút tudatos építésére, kapcsolatok bővítésére, izgalmas közösségi programokat szervez, és nívós kollégiumi lakhatást is biztosít.

Hirdetés

Az intézmény mindazon első és második egyetemi évüket a 2021/2022-es tanév tavaszi félévében befejező hallgatók jelentkezését várja, az adott régió felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Az MCC szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek.

Iskolák, amelyekbe jelentkezni lehet:

  • Jogi Iskola
  • Nemzetközi Kapcsolatok Iskola
  • Közgazdasági Iskola
  • Média Iskola
  • Társadalom- és Történelemtudományi Iskola
  • MCC-Mindset Pszichológia Iskola

Jelentkezés: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/iskolak-felveteli-jelentkezes-2022-videk

A nyílt nappal egybekötve dr. Ferkelt Balázs, az MCC Nemzetközi Kapcsolatok Iskolájának és Külgazdasági Műhelyének vezetője tartott előadást arról, hogy a világgazdaság az 1990-es, 2000-es években 8-10 évente újabb és újabb válsággal kell, hogy szembesüljön. A 2008-2009-es világméretű pénzügyi-gazdasági válságot néhány évvel később Európa több országában adósságválság követte, míg 2020-ban a pandémia okozott gazdasági visszaesést.

,,Azt próbáljuk megfejteni, hogy mennyire kell most egy világméretű recesszióval számolni. A Világbank éppen ma jelentette be prognózisait, és a jelenlegi helyzetről is beszámolt. Eszerint Ukrajnában több mint negyven százalékkal, Oroszországban tíz százalékkal esett vissza a gazdasági teljesítmény. Európa több országára is igaz, hogy az előrejelzéseknél rosszabbak a gazdasági mutatók. Nagyon sok minden függ attól, hogy a háborús konfliktus Ukrajna és Oroszország között meddig húzódik el. Reméljük, hogy nem sokáig, és rövid időn belül lesz gazdasági növekedés Európában. Sajnos azonban fel kell készülnünk az ellenkező esetre is. Az szinte biztos, hogy a magasabb árakkal együtt kell élnünk egy ideig” – magyarázta dr. Ferkelt Balázs.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #képzés | #Mathias Corvinus Collegium | #MCC |
likeold
a fb oldalunkat