Hirdetés
Csodaszép balerinák, csodaszép csöppségekkel

Anyaként, új szerepben várják az ünnepeket

Fotó: Marcali Gábor
P. Csapucha Adrienn
2022.04.15. 08:00

Berzéki Melinda, Gyurmánczi Diána és Matuza Adrienn a Győri Balett gyönyörű balerinái, akik a húsvéti ünnepeket ezúttal nem a színpadon, hanem családjaik körében, pihenéssel töltik. A fiatal tehetségek néhány évvel ezelőtt anyai örömök elé néztek, így az ünnepek egy egészen új értelmet nyertek az életükben.

Hirdetés

Piciként a nyusziért sóhajtozunk, fiatal lányként a locsolókat várjuk, de mikor anyává válunk a kereszténység egyik legnagyobb ünnepét is plusz érzelmekkel töltjük meg. Nézzük a csillogó szemeket, hallgatjuk a huncut duruzsolást, közösen festjük a piros tojást. A családi együttlét varázsát idén a Győri Balett táncosai is átélhetik, előadás ugyanis nem lesz a hosszú hétvégén, sütés, főzés, aktív kikapcsolódás viszont annál inkább. Kell is a feltöltődés a művészeknek a szeretteik körében, hiszen nagyon komoly teljesítményt nyújtanak a szakmájukban egész évben. A hölgyek egy része anyaként is helytáll, igaz ez egy teljesen másik szerep, a nagybetűs álomszerep, amelyben lubickolnak a táncművészek. Egy ragyogó, áprilisi délután a Belvárosban találkoztunk, és a húsvétról beszélgettünk Melindával, Diánával és Adriennel, akik gyönyörű kislányaikkal érkeztek.

„Mikor kicsi voltam az én szüleim is játékosan készültek a húsvétra, a szokásos tojáskeresés sosem maradhatott el. Bíborkának már mi is mondogatjuk, hogy hamarosan érkezik a nyuszi, de természetesen ebben az időszakban a bölcsődében is erre épülnek a kézműves foglalkozások – kezdi beszélgetésünket Melinda, majd elárulja, hogy bár a locsolkodást annyira sosem kedvelte, a hagyományok, az ünnepek mindig is fontos szerepet töltöttek be a családjuk életében.

Hirdetés

Ezt erősíti meg Diána is, aki maga is imádja az ünnepeket, náluk az egész ház napok óta húsvéti díszben tetszeleg. „Idén otthon töltjük az ünnepeket, alig várjuk, hogy Panka a kertben keresse az elrejtett tojásokat és az ajándékokat. Panka már öt éves, így nagyon nyitott a világra, szeret körülöttünk sürögni-forogni. A tojásfestés az én reszortom, de bevallom, nem vagyok egy nagy konyhatündér, így a sonkát a férjem készíti majd el” – enged bepillantást magánéletébe Diána.

„Rengeteg élményem van a húsvéttal kapcsolatban” – kapcsolódik be a beszélgetésbe Adrienn, aki egy nagyon fontos témára is felhívja a figyelmet. „Kutyások vagyunk, így a felelős állattartás számunkra nagyon fontos. Aki csak húsvétra szeretne nyuszit vásárolni, ne tegye, ma már erre az alkalomra lehet bérelni is kiskedvenceket” – hangsúlyozza, majd hozzáteszi, hogy a 3 és fél éves Lizetta is nagy lelkesedéssel készül a Húsvétra, mindenben szeretne segíteni, így tojást fújnak és festenek, de a közös anya-lánya főzés és takarítás sem maradhat el.

Kapcsolódó témák: #Győri Balett | #húsvét |
likeold
a fb oldalunkat