Segítsük a belvárosi kereskedőket, a rászoruló diákokat

Angyalok a belvárosban

Fotó: O. Jakócs Péter
Földvári Gabriella
2021.11.24. 17:13

Ötödik alkalommal hirdeti meg a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány a nagysikerű adománygyűjtő kampányát, az „Angyalok a belvárosban” jótékonysági akciót a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

A kampány célja, hogy szakmát tanuló, hátrányos helyzetű diákokat segítsen az alapítvány. Ennek idén több módja is van, egyrészt a belvárosi üzletek tulajdonosai „angyalos” perselyeket helyeznek ki, ahová a vásárlóik bedobhatják adományaikat, ők pedig egy angyalka figurával köszönhetik meg a támogatást. Ezúttal a Női Vállalkozói Klub, valamint cukrásztanulók is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az adventi vásár jótékonysági faházában várják a klubtagok az adományozókat december 4-én, 5-én és 12-én, s a cukrásztanulók által készített kézműves finomságokkal köszönik meg a támogatást.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő a szerdai sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Győr ereje mindig is az összefogásban rejlett, most a belvárosi kereskedők fogtak össze egy jó cél érdekében. „Fontosnak tartom, hogy adventben is megteljenek a belvárosi üzletek vásárlókkal, mi győriek, itt vásároljuk meg a karácsonyi ajándékokat, mert ezzel is a helyi vállalkozókat és egyben a nehéz sorsú diákokat is támogatjuk.”

Obertolné Horváth Tímea az alapítvány elnöke kiemelte: ezúttal is megyei szakképző intézmények számára írtak ki pályázatot, a hátrányos helyzetű diákok megsegítésére, amelyre 7 iskola pályázott, 22 rászoruló fiatal számára kérve segítséget. „Mind a 22 diákot támogatni szeretnénk, van köztük, akinek tudományos számológépre, tabletre, laptopra van szüksége, de sajnos olyan fiatalok is vannak, akiknek a mindennapi megélhetéshez, ruházkodáshoz kell támogatást nyújtanunk.” A tavalyi „fekete” karácsony után 1,6 millió forint gyűlt össze, az elnök bízik abban, hogy idén sikerül ezt az összeget túlszárnyalni.

Pintér-Péntek Imre a megyei Kereskedelmi és Iparkamra elnöke pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az a vállalkozói réteg, akik a covid járvány miatt már eleve nehéz helyzetbe került, azok fogtak össze és mutatják meg, hogy most is tudnak és akarnak jótékonykodni, hogy odafigyelnek a nehéz helyzetben élő diákokra.

Az adománygyűjtés november 24-től december 31-ig tart.

Fotó: O. Jakócs Péter

Televíziós szerkesztő: Németh Boglárka