Álomcirkusz: elindult az idei építőtábor

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.06.22. 12:14

Hétfőn elindult Győr legnépszerűbb nyári tábora, az Építő Tábor. A Covid miatt egy alkalom kimaradt, de egyébként évek óta táboroznak az iskolások a marcalvárosi kiserdőben, ahol mindig más tematika köré szerveződnek a programok. 2022-ben az Álomcirkusz a téma, a diákok igazi cirkuszi hangulatban tölthetik napjaikat az Apor Iskola szomszédságában. Három alkalommal, heti turnusban zajlik az Építő Tábor, ahol 360 gyerek kapcsolódhat ki tartalmasan, őket nevelők és diákmunkások is segítik a szünidei programok zökkenőmentes lebonyolításában.

A közeli Apor iskolából vonultak ki szerda reggel az idei Építő Tábor résztvevői a marcalvárosi kiserdőbe. Az első turnus a háromból hétfőn kezdett és egészen péntekig tölti hasznosan az idejét minden nap reggel kilenctől, nagyjából délután négyig az árnyas fák között.

„Évekkel ezelőtt Németországban láttam, hogyan működik az úgynevezett Építő Tábor, részt is vettem egy ilyenen, aztán elhoztuk Győrbe, ahol az elmúlt években nagyon megszerették a gyerekek” – fogalmazott a Győr+ Médiának Kokas Éva. „Két éve a járvány miatt sajnos elmaradt a tábor, tavaly viszont a 750-es jubileumnak szenteltük a fő témát, így most jutottunk el oda, hogy végre a régóta tervezett cirkuszi tematikát követhetjük” – tette hozzá a Generációk Művelődési Házának igazgatója.

Három, egyhetes turnusban fogadjuk a diákokat, összesen 360-at, aki amellett, hogy építkeznek, még saját cirkuszi produkciókkal is készülnek, amit aztán pénteken szüleiknek is bemutathatnak” – fogalmazott Kokas Éva.

A három hét alatt a gyerekek jó értelemben csinálhatják a cirkuszt a marcalvárosi kiserdőben. A táborvezető szerint sok izgalom és érdekesség vár idén is a táborozókra. „Itt nem az a lényeg, hogy valaki szuper profi produkcióval rukkoljon elő és mondjuk, 8 labdával zsonglőrködjön egyszerre, csak azt higgye el, hogy egy labdával tud zsonglőrködni, az már bőven elég” – emelte ki Fazekas Antónia. „Nagyon jó közösség jön össze minden évben, a legfontosabb visszajelzés számunkra az, hogy mindig nagyon hamar betelnek a helyek, a gyerekek a napi 16 órás zárás után sem akarnak hazamenni és több, egykori táborozónk ma már segítőként tér vissza hozzánk” – hangsúlyozta a táborvezető.

Marcalvárosban tehát szépen alakul az Álomcirkusz, a gyerekek pedig nem csak gyakorolhatják, de péntekenként szüleiknek be is mutathatják számaikat, úgy, mint egy igazi cirkuszban.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos