Hirdetés
Együtt sikerült! Köszönet minden jótékony forintért!

Álomból valóság: épülhet a hinta és homokozó

Fotó: O. Jakócs Péter
Szabó Csilla
2019.11.11. 15:11

A Győr+ Média „Ne csak álmodj hintát, homokozót!” elnevezésű jótékonysági kampányával többedszer bizonyította embertársaink nemes segítő szándékát. Alig két hónap alatt sikerült összegyűjteni kétmillió forintot önzetlen adományokból: megépülhet a Boglárka csoport sérült és ép kisgyermekeinek a speciális hinta és homokozó.

Hirdetés

Az Erzsébet Ligeti Óvoda Boglárka csoportjába járó központiidegrendszer-sérült, mozgásukban korlátozott ovisainak indított gyűjtés elérte célját, jó szándékú emberek segítettek forintjaikkal, hogy a sérült kisgyermekek fejlesztését még könnyebbé tehessük és átélhessék az ép társaikkal való közös játék élményét.

Szeptember közepén indította a Győr+ Média legújabb jótékonysági kampányát, amelyben speciális fejlesztő játszóeszközökre gyűjtöttünk. A pillangó rugós libikóka és az emelt bucka homokozó megépülhet az óvoda udvarán, mert az önzetlenségből és segítő szándékból kitűnőre vizsgáztak az adományozók. A jótékonyságból befolyt összeg az Arrabona Futófesztiválon, a goood.hu internetes felületen és két kihelyezett dobozban gyűlt össze.

Hirdetés
Fotó: Marcali Gábor

Kiknek köszönhetjük a kampány sikerét? Az önzetlen segítőknek, akik átélhették, hogy a másoknak szerzett örömmel önmagukat is boldogíthatják. Megható látvány fogadott bennünket a Győr+ Média székházában, amikor összegyűjtött zsebpénzükkel érkeztek a Kodály Zoltán-iskola 3/a osztályos tanulói, akik az első hívó szóra csatlakoztak a kampányhoz, és példát is mutattak a sérült társak elfogadásából. A Hajléktalanokat Segítő Szolgálat dolgozói és lakói is személyesen hozták a felajánlott adományukat. A hajléktalanok idősek otthonában élők kevéske nyugdíjukból ajánlottak fel több ezer forintot, ahogy mondták, szívüket melengeti, lelküket simogatja, ha hozzájárulhatnak a sérültséggel élő kisgyermekek életének jobbításához. Kisebb és nagyobb cégek, intézmények dolgozói is összefogtak, hogy segítsék a Boglárka csoportba járó kislány és hat fiúcska, Alexa, Ádám, Gábor, Gergő, Juszuf, Kristóf és Levente mozgásfejlesztését. Az Openhouse Pénzügyi Közvetítői Hálózat munkatársai is hozzájárultak a megvásárolni kívánt játékokhoz, és jó példával jártak elől az Agrofeed ETO–SZESE férfi kézilabdacsapat tagjai, és közéleti személyek is, hogy megmutassák, együtt sikerülhet.

Fotó: Marcali Gábor

A név nélküli apró forintok és a nagyobb felajánlott összegek célba értek. Az álom valósággá válik, a speciális udvari játékokon, ha az időjárás is engedi – és miért ne lennének kegyesek az égiek is egy nemes cél megvalósulásához? –, még ebben a hónapban együtt játszhatnak a Boglárka csoport sérült kis ovisai ép társaikkal. A hintáról és homokozóból felénk küldött gyermeki mosolyok pedig tovább erősítik bennünk a legszebb érzést: adni jó.

Mi, a Győr+ Média munkatársai Szepes Mária találó gondolatával mondunk köszönetet a kampányban névvel és név nélkül segítőknek: „Egy ember soha nem magányos, ha érdekli egy másik ember sorsa. Segíteni mindig lehet, mindig lehet egy kicsivel többet adni.” Köszönjük az önzetlenséget, köszönjük, hogy nem csak elhitték, de bizonyították is: csak együtt sikerülhetett!

Kapcsolódó témák: #Boglárka | #jótékonyság |
likeold
a fb oldalunkat