Állatvédelmi témahét állatkerti kvízzel

Németh Boglárka Győr+ Archív
2022.11.22. 10:50

Játékra invitálja a győri állatkert a város alsó tagozatos diákjait. December 5. és 9. között Állatvédelmi Témahét lesz országszerte, ehhez csatlakozott a Xantus János Állatkert is, akik egy online kitölthető kvízt állítottak össze a Papagájmentő Alapítvány és az Emberek az Állatokért Alapítvány vezetőinek segítségével.

“Én bízom benne, hogy sikerül minél több iskolát elérnünk, hiszen alsó tagozatos gyerekeknek írtunk ki egy felkérést ezért, hogy versenyezzünk. Szeretnénk egy 20 kérdésből álló tesztsort egy adott időpillanatban közzétenni online és ők pedig 30 perc alatt válaszolnak az egyes iskolákban, osztályokban ezekre. Utána mit több mindent is figyelembe véve – az eltelt idő, a sikeres válaszok stb. – ki tudjuk majd választani a legjobbakat” – árulta el dr. Andréka György, az állatkert igazgatója a játék kapcsán. 

Fontos tehát, hogy a versenyre csak alsós osztályok jelentkezhetnek november 30-ig a zoogyor@zoogyor.com e-mail címen. 

“Óvádi Péter az állatvédelemért felelős kormánybiztos segítségével kiíródott egy pályázat a civil állatvédő szervezetek számára és Győrben két szervezet is nyert ezen a pályázaton: az Emberek az Állatokért Alapítvány és a Papagájmentő Alapítvány. Ők ketten feltétlenül csatlakoznak hozzánk! Ebből a 20 tesztkérdésből szeretnék nekik három-négy kérdést átadni, hiszen kíváncsi vagyok, hogy konkrétan a kutyákkal, macskákkal, papagájokkal kapcsolatban milyen tudással rendelkeznek a gyermekek.”- tájékoztatott az igazgató. 

Dr. Dézsiné Szentes Veronikának régóta szívügye az állatvédelem, a Papagájmentő Alapítvány kuratóriumi elnökeként naponta végzi ezt a tevékenységet, néhány tesztkérdést pedig ő is készített.

„Igaz, hogy a Papagájmentő Központ vagyunk, de minden állatnak a védelme nagyon fontos a számunkra. Én azért tartom fontosnak, hogy létrejön majd ez az állatvédelmi témahét, mert itt a gyerekek szemléletformálása a cél, hiszen minél előbb el kell kezdeni a gyerekeknél a felelős állattartásra való nevelést. Nagyon lényeges, hogy a társadalmi szerepvállalására is megtanítsuk őket, felhívjuk erre a figyelmet, itt az önkéntességre gondolok, az adományozásra.” – hangsúlyozta az állatvédő. 

Az állatkert reméli, hogy minél többen jelentkeznek majd az általános iskolások közül az online kvízre, amit december 8-án csütörtökön 10 órától lehet majd kitölteni.

A jutalom pedig ez esetben sem marad el a leggyorsabb és a leghelyesebb válaszokat adó öt osztályt vendégül látja majd az állatkert a csarnokban egy kis ugrálásra és állatsimogatásra.