Hirdetés
Győri Állatmenhely

Állatok karácsonya

Fotó: MekliZ Fotó
J. Kovács Andrea
2021.12.11. 14:54

Száznegyven kutya és hatvan cica él jelenleg a Győri Állatmenhelyen. Gondozóik és a jószándékú emberek szombaton és vasárnap különleges napot rendeztek nekik, hogy az ünnepi készülődésből ők is részesülhessenek. Az állatok karácsonyára ellátogatott dr. Dézsi Csaba András polgármester és felesége, dr. Dézsiné Szentes Veronika is. Természetesen nem üres kézzel érkeztek.

Hirdetés

„Tápokat hoztunk. Amiben tudok segítek polgármesterként és magánemberként egyaránt. Hosszú ideje példaértékű missziót, kiemelkedő munkát végez a Győri Állatmenhely, amikor az utcára került házi kedvenceket befogadja. A város polgárai is fontosnak érzik, hogy az állatok megfelelő körülmények között legyenek, hiszen sokan jönnek kutyákat sétáltatni, és még többen vannak, akik adományokkal támogatják a menhelyt.” – nyilatkozta dr. Dézsi Csaba András.

Felesége arról szólt, hogy végigsétálva a kennelek között vegyes érzések kerítették hatalmukba. „Egyrészt örülök, hogy segíthetünk. Másrészt megérintett az a szomorúság, ami a kutyák szeméből áradt. Fontosnak tartom a felelős állattartásra nevelést, szerintem már kisgyermekkorban el kellene kezdeni. – mondta dr. Dézsiné Szentes Veronika.

Hirdetés

Nagy Pétert, az Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumának tagját arról kérdeztük, miben különbözik ez a nap a többitől?

„Ma tovább tartunk nyitva és felállítjuk az állatok karácsonyfáját. Úgy gondoljuk, hogy ebben az ünnepi időszakban, a szeretetteljes készülődés közben róluk is meg kell emlékezni. Főleg azokról az állatokról, akik az emberi felelőtlenség miatt váltak gazdátlanná és kerültek az utcára és onnét hozzánk. Ők arra várnak, hogy egy család meglássa bennük a leendő családtagot és egy új élettel ajándékozza meg őket.” – válaszolta Nagy Péter.

Fotó: Ács Tamás

Fotó: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

likeold
a fb oldalunkat