Állatkerti gyermeknap az értelmi sérülteknek

J. Kovács Andrea Fotó: MekliZ Fotó/Kasza Fruzsina
2023.05.25. 13:59

A gyereknap közeledtével idén is kirándulást szervezett tagjainak az Értelmileg Sérültek és Segítőik Egyesületének (ÉSSE) helyi szervezete. Közel kilencszázan érkeztek vármegyénk településeiről, valamint az ország más pontjairól, hogy egy vidám napot töltsenek a Xantus János Állatkertben.

Jókedvű társaság gyűlt össze az állatkertben, a sérülteket és gondozóikat dr. Andréka György, az állatkert igazgatója, az adományozók összeszokott csapata és nem utolsósorban ragyogó napsütés fogadta. 

Az ünnepi esemény megnyitóján Tóth Jánosné, az ÉSSE kommunikációs munkatársa elmondta, hogy huszonharmadik éve szervezik meg az állatkerti gyermeknapot. Mint mindig, most is nagy várakozás előzte meg a programot és az adományozóknak köszönhetően ismét egy felejthetetlen élmény részesei lehetnek.

Meghatottan szólt a jelenlevőkhöz dr. Pergel Elza alpolgármester: „Köszönet illeti azokat, akik az életüket nagy fegyelemmel, odafigyeléssel élik és remélik, hogy mi, akiknek lehetőségünk van segíteni rajtuk, mellettük állunk és támogatjuk őket. Köszönet illeti az itt lévőket, és a gondozókat, önkénteseket tömörítő szervezeteket, mert óriási munkát végeznek egész évben. Ám a legnagyobb köszönetet azok a családok érdemlik, akik reggeltől estig minden percben azért dolgoznak, hogy a hozzátartozójukat elláthassák. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy egészségesen, boldogan és gond nélkül élheti le az életét. Azt szokták mondani, a Jóisten azt teszi próbára, akit igazán szeret. Vannak olyanok, akik próbával jönnek a világra és egész életükben ezt kell teljesíteniük. Ehhez kívánok mindenkinek hitet, kitartást és bizalmat abban, hogy közösen mindent le tudunk győzni. Ránk számíthatnak” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Dr. Pető Péter, a vármegyei önkormányzat alelnöke az Értelmileg Sérültek és Segítőik Egyesületét méltatta, hiszen több évtizede szerveznek színvonalas programokat tagjaiknak. Mostanra azokat a támogatókat is sikerült közösséggé formálni, akik évről évre részt vesznek a különböző akciókban. Legnagyobb jutalmuk a sok hálás mosoly. Ahol pedig ennyi ember együtt tud mosolyogni, az igazi ünnep.

A térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a megjelenteket. Simon Róbert Balázs beszélt arról, hogy a nemzeti összetartozás szimbólumaként óriási összefogással Sokorópátka bevezető útja fölé a világ legnagyobb székelykapuját építik. Ebből is látszik, hogy mindig van értelme az együttműködésnek mind helyi, mind országos, mind pedig nemzeti szinten.

A megnyitó után a több száz résztvevőt kézműves foglalkozás, számos játéklehetőség, jégkrém és természetesen az állatkert lakói várták, hogy valóban önfeledt szórakozással tölthessék a napot.

Galéria: MekliZ Fotó/Kasza Fruzsina

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #ÉSSE | #gyereknap | #Xantus János Állatkert |