Állatáldás az állatkertben

Németh Boglárka Fotó: MekliZ Fotó
2023.10.07. 16:38

Október 4-e az Állatok Világnapja. Ehhez a naphoz pedig számos hagyomány kötődik. A győri Xantus János Állatkertben például a dátumhoz legközelebbi szombaton az egyház képviselője megáldja az állatok többségét. 2023-ban október 7-én tartották a különleges ünnepet, ahol Imre Atya elsőként Noé bárkájának történetét idézte fel a kőszínpadon.

“Szent Ferenc Napi Állatáldás van ma nálunk. A katolikus egyház részéről érkezett pap megáldja az állatpark lakóit, ezt követően pedig, mivel ez az egyetlen olyan nap az évben, amikor a háziállatokat, tehát kutyákat és macskákat is be lehet hozni, megáldják a házi kedvenceket is. Rengetegen jöttek el idén is kimondottan erre a programra”– tájékoztatta a Győr+ Médiát Wenczel Flóra, az állatkert  zoopedagógusa. 

Sokan a kőszínpad előtti lépcsőn ültek le családjukkal és kis kedvencükkel, hogy végig nézzék miként áldják meg a tevét, lámát, papagájt, pingvint, kígyót, patkányt, kakast és más egyéb lakókat, akik egészen jól viselték, hogy szentelt vízzel locsolták le őket. 

Galéria: MekliZ Fotó