Állásfoglalást adott ki a Győri Egyházmegye Benkovich atya ügyében

Győr+ Illusztráció: Ács Tamás
2024.06.27. 12:50

Mint azt a gyor.egyhazmegye.hu oldal írja: „A győri Szentlélek Plébánia lelkipásztori, személyi ügyével kapcsolatban kijelentjük, hogy előzetesen részletes, személyes egyeztetésre került sor, amelyet valamennyi érintett megértett és elfogadott.”

Egy hosszabb közlemény legrövidebb bekezdése vonatkozik Benkovich Ferenc atyára, az Egyházmegye honlapján megjelent közlemény ugyanakkor több ügyre is reflektál. Mint gazdasági működésükkel kapcsolatban írják, “ilyen összetett és többrétegűen szakszerű rendszeres jogi kontroll mellett gyakorlatilag és fogalmilag egyaránt kizárt, hogy Dr. Veres András megyéspüspök bármilyen gazdasági vagy jogi korrupcióban érintetté váljon”.

Egy másik üggyel kapcsolatban úgy fogalmaznak, “a nyilvános platformokon terjesztett, a gyermekeket ért bűncselekmények elfedése összefüggésében hangoztatott vádakkal szembeni objektív valóságnak megfelelően az Egyházmegyében a vatikáni normatív elvárások alapján működő Gyermekvédelmi Bizottság tevékenységi keretében történik valamennyi ilyen ügy nyomon követése és kivizsgálása, szükség szerint a bűnüldöző hatóságok bevonásával.”

Dr. Veres András megyéspüspököt illetően kiemelik: “legközvetlenebb munkatársaiként, a napi folyamatokba betekintve, győri egyházkormányzati tevékenységét legközelebbről ismerő munkatársaiként lelkiismereti meggyőződéssel és szabadon állítjuk, hogy a Püspök úr személyére és hivatali szolgálatára irányuló rágalmazásoknak semmiféle igazság- vagy ténytartalma nincs és nem is lenne lehetséges.”

A teljes közlemény itt olvasható a Győri Egyházmegye oldalán.

Kapcsolódó témák: #Győri Egyházmegye |