Hirdetés

Csőtörés Marcalvárosban

Fotó: Borsi Róbert Facebook oldal
Győr+
2021.04.02. 13:45

„Vízben áll a Lajta út!” - ezzel a hírrel keresték meg szerkesztőségünket, s most már azt is tudjuk, mi történt Marcalvárosban.

Hirdetés
Friss információk:

18.53: A Pannon-Víz Zrt. legfrissebb posztja szerint a takarítási és helyreállítási munkálatok is belfejeződtek, a Lajta úton újra helyreállt a rend.

Takarítás után, este 7 óra előtt

A mellékelt fotón látszik, hogy a vízelvezető rendszer a hatalmas mennyiségű vizet – az elmúlt hónapokban történt összehangolt tisztításnak és karbantartásnak köszönhetően – kitűnően elvezette.

Hirdetés

Dr. Dézsi Csaba András Facebook posztban mondott köszönetet:

„Tisztelettel köszönetet mondok a Pannon-Víz Zrt, a Győr-Szol Zrt, a Katasztrófavédelem, a Tűzoltóság és a Rendőrség dolgozóinak akik a mai napon szolgálatot teljesítettek vagy felvették a szolgálatot és példás együttműködéssel és fegyelmezett, jól szervezett munkával elhárították azt a vészhelyzetet, amit Győr egyik legnagyobb lakótelepének ivóvíz ellátását szolgáló jelentős vezetéknek a törése okozott.

Ezt követően helyreállították a rendet és megtisztították a járdákat és az utakat. Köszönöm azoknak is, akik gyorsan felhívták a figyelmünket a problémára. Nem utolsósorban köszönöm azoknak a türelmét akiknek ez a váratlan üzemzavar kellemetlenségeket okozott egyik legszentebb ünnepünk napján. Áldott húsvétot kívánok mindenkinek! Szívügyünk Győr!”

Délután írtuk:

„A város teljes területén levegős lehet a csapvíz és átmeneti ivóvíz elszíneződéssel és is találkozhatnak a nagypénteki csőtörés miatt. A világos ruhák mosását célszerű lesz későbbre halasztani, mosás előtt pedig javasoljuk, ellenőrizzék a csapvíz átlátszóságát.” – közölte a Pannon-Víz Zrt.

„Zajlanak a munkálatok a Marcalvárosi Aluljárónál.” ezt Borsi Róbert, a városrész önkormányzati képviselője közölte Facebook oldalán. A képviselő is a kezdetekről a helyszínen van és közösségi oldalán is tájékoztatja a lakosokat.

A tűzoltók is segítenek

„A csőtörés miatt több ezer köbméter víz került az útra, kérjük, válasszanak más útvonalat” – kéri az autósokat nyomatékosan a Pannon-Víz Zrt. „Személygépkocsival vízbe hajtani veszélyes, a gépjármű légszűrőjébe víz kerül, ez a motor súlyos meghibásodásához vezet. Köszönjük, hogy megfogadták tanácsunkat!

Ne hajtson a vízbe autójával!

Dr. Dézsi Csaba András a hivatalos Facebook oldalán az alábbiakról posztolt:

„Azt a tájékoztatást kaptam, hogy ha minden jól megy, akkor csak rövid időkre kell elzárni a vizet.Nyomás problémák természetesen lesznek. Estére, ha minden jól megy, akkor helyreállítják a vezetéket. A Győr-Szol Zrt 16:00 órakor vonul fel takarítani.”

Az eltört cső egy darabja

„Helyreállítottuk a vízszolgáltatást, rövidesen mindenhol lesz víz a a Marcalvárosi lakótelepen.” – írja a Pannon-Víz Zrt.

Korábban írtuk:

300 mm átmérőjű ivóvíz főnyomócsó roppant szét a Lajta úton nagypénteken délben.

„Szerelőink a bejelentést követően 11 percen belül a helyszínen voltak, és megkezdték a sérült vezeték lezárását. A szétroppant cső darabját közel ötven méterre találták meg, odáig repítette a víznyomás. A főnyomóvezeték a Lajta és a Bakonyi út csomópontnál, az aluljáró mellett tört el. ”

Munkatársaink a helyszínen vannak, dolgoznak a hiba elhárításán. – közölte a hivatalos közösségi oldalán a Pannon-Víz Zrt.

Galéria: Pannon-Víz Zrt.

Aki teheti, kerülje el most a Lajta utcát, különösen autóval!

Videók: Kővágóné Papp Edina, olvasó

A meghibásodásról dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere is beszámolt Facebook oldalán, ahol elismerően szólt a győriek alkotta jól működő közösségről:

„Köszönöm a Facebook posztokat a Lajta úti csőtörésről ami néhány perce történt. Észrevettem és már szóltam is Rácz Attilának a Pannon-Víz Zrt igazgatójának. Azonnal intézkedett. Úton vannak a szakemberek a csőtöréshez. Borsi Róbert képviselő urat is riasztottam, aki azonnal a helyszínre sietett. Így működik egy igazi közösség! Szívügyünk Győr!”

Kapcsolódó témák: #pannon-víz |
likeold
a fb oldalunkat