Aki szakértelemmel és szeretettel varázsol pezsgő kulturális életet

P. Csapucha Adrienn Fotó: Marcali Gábor
2024.04.19. 18:41

A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ nem csak a városrészben élőknek kínál folyamatosan színvonalas kulturális programokat, hanem a győrieknek és a környező településeken élőknek egyaránt, hiszen egész évben izgalmas műsorkínálattal szólítják meg a nagyközönséget. Tavasszal is dömping van az intézményben, erről is beszélt Juice című műsorunkban Prédlné Németh Margit, a létesítmény igazgató-helyettese.

„Nagyon pezseg az élet, éppen zajlik az Arrabona Évszázadai vetélkedő, de nagyon sok program otthonra lel az intézményünkben, ami azért is öröm, mert egy nagyon nehéz időszak van mögöttünk. De végre vége és visszatértünk a régi kerékvágásba” – kezdte a beszélgetést pénteken Prédlné Németh Margit. A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ igazgató-helyettese elmondta, hogy a nagy rendezvények mellett komoly közművelődési tevékenységet is folytat az intézmény, ami azt jelenti, hogy klubok, közösségek találkoznak rendszeresen a létesítményben. „A Covid után nagy örömmel tértek vissza hozzánk ezek a társaságok, és nagy lelkesedéssel folytatták a kényszerszünet előtti aktív életüket” – tette hozzá a szakember.

Visszatérve a városismereti vetélkedőre – melyet a Győr+ Médiával közösen szervez a központ – az igazgató-helyettes kiemelte, hogy szerencsére egyre népszerűbb a fiatalok körében, nagy az érdeklődés és izgatottan várják a kihívás startját. „Ez egy három részből álló játékfolyam, most éppen a közepén járunk, a héten zárult a totó forduló. A kezdetekkor a 6.-7. osztályos korosztályt szerettük volna megszólítani, de nagyon sokan a győriek közül beküldték a megfejtéseket. Így mikor szeretett városunk a 750. évfordulóját ünnepelte elhatároztuk, hogy meghirdetjük hivatalosan is. A győrieknek azóta arra van lehetőségük, hogy két fordulóban bizonyítsanak, a totókat tudják kitölteni és a belvárosi felfedező részbe is bekapcsolódhatnak” – mesélt büszkén az Arrabona Évszázadai megmérettetés sikereiről és népszerűségéről Prédlné Németh Margit.

Az igazgató-helyettes is új kihívások elé néz, szakmailag már jócskán bizonyított, de lokálpatriótaként a segítségnyújtás és a város gazdagítása mindig is fontos volt az életében, így Szabadhegyet szeretné képviselni a jövőben, ahol már 33 éve él.

A teljes beszélgetés itt visszahallgatható: