Akcióban a Győri Karitász

J. Kovács Andrea | Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász
2022.11.24. 12:53

Összesen 1,2 tonna élelmiszert gyűjtött a Győri Egyházmegyei Karitász a Magyar Élelmiszerbankkal közösen szervezett akciójukon – tájékoztatta portálunkat Paksa Balázs, a szervezet sajtóreferense.

Hirdetés

November 18-20. között két győri élelmiszerüzletben negyven önkéntes részvételével fogadták a felajánlásokat. Az összegyűlt étolaj, cukor, liszt, rizs, száraztészta és édesség – egységcsomagokba kerülnek, melyekkel az adventi időszakban célzottan támogatják a rászoruló családokat.

A Győri Egyházmegyei Karitász négy egyházmegyei gyűjtőponttal vesz részt az országos „Angyalbatyu”-akcióban, illetve a „Tárjátok ki a szíveteket!” programban. Emellett önkéntes csoportjain keresztül további gyűjtéseket szervez karácsonyig, valamint 30 szegény sorsú gyermek kívánságát teljesítik.

December 4-én ünnepélyes keretek között gyertyát gyújtanak a rászorulókért az „Egymillió csillag a szegényekért” akció megnyitásaként a Széchenyi téren. Itt a saját, megváltozott munkaképességű dolgozóik által készített termékeket kínálják az Adventi Vásár jótékonysági faházában.

Hirdetés