Hirdetés
MCC Előadás

Ahol a politikát köbméterben mérik

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2021.11.23. 10:44

Ahol a politikát köbméterben mérik – Földgáz- és rezsiválság Európában címmel újabb izgalmas kerekasztal-beszélgetésre várja az érdeklődőket az MCC Győri Képzési Központ.

Hirdetés

Modern gazdaságunk és mindennapi jólétünk alapjai azok a fosszilis energiahordozók, amelyek lelőhelyei egyenlőtlenül helyezkednek el Földünkön, és ezáltal geopolitikai előnyt biztosítanak azon országok számára, amelyek birtokolják e lelőhelyek többségét.

A kőolaj mellett a földgáz az az energiahordozó, amely Európa lakosságának és gazdaságának nélkülözhetetlen alapanyaga. Vannak országok, amelyek ezt a kiszolgáltatottságot geopolitikai és hatalmi céljaik elérésére használják fel, nyomást gyakorolva a térség energiaszegény államaira. Ez egy hibrid hadviselési eszköz? Valóban sötétbe és hidegbe borulhat Európa? Milyen geopolitikai átrendeződést eredményezhet az energiaháború? Ezekre a kérdésekre is keresik a választ szakértőink a kerekasztal-beszélgetés során.

Meghívott szakértők:

Dr. Demkó Attila az MCC Geopolitikai Műhely vezetője

Dr. Toldi Ottó kutatásvezető, MCC Klímapolitikai Intézet

Vigóczki Máté György Oroszország kutató, MCC Geopolitikai Műhely

Moderátor: Basa Márton gyakornok, MCC Klímapolitikai Intézet

A rendezvény helyszíne és időpontja: MCC Győri Képzési Központ (9021 Győr, Apor Vilmos püspök tere 3.); 2021. 11. 24. (szerda) 17:00 – 18:30

További információk: www.mcc.hu

Kapcsolódó témák: #előadás | #MCC Győri Képzési Központ |
Hirdetés