4 km fénykábel, 50 km fényfűzér díszíti a várost

Adventre készülve

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2023.11.05. 09:58

Minden eddiginél látványosabb, gazdagabb, meghittebb adventi időszakra készülünk Győrben. Városszerte még több helyszín kapcsolódik be az ünnepi díszkivilágításba.

Újra ünnepi fénybe öltözik a városháza, visszakapcsolják az épület díszvilágítási fényeket a Zsinagógán, a Jedlik-hídon és a Rába-Kettős hídon. A Dunakapu téren áll már az óriáskerék és újra lesz jégpálya is.

Az ünnepi díszkivilágítást december elsején kapcsolják fel, ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, már október végén elkezdődtek a munkálatok. Naponta 4–6 kosaras autó dolgozik 14-15 villanyszerelővel azon, hogy a közterületekre kikerüljenek a díszítések. Összesen 4 km fénykábel és 50 km-nyi fényfüzér kerül a fákra, épületekre, kandeláberekre, közterületekre városszerte.

A belvárosban a hagyományos, megszokott díszítés mellett idén bekapcsolódik a Virágpiac is, az ott lévő fákat fényfüzérekkel tekerik be, valamint egy feldíszített fenyő is emeli majd itt az ünnep hangulatát.

Idén újdonságként karácsonyi díszítést kap a  Radnóti utca és Köztelek utca kereszteződése, Pinnyéden a  kápolna környezete. A Liget utca–Nép utca kereszteződésében és a Nép utcai CBA mellett is világító, díszítő „motívumokat” helyeznek ki a kandeláberekre. Adventben újra hangulatos lesz az Ifjúság körút, ugyanis a platánfákat újra fényfüzérekkel tekerik be.

Összesen 41 helyszínen áll majd a mindenki karácsonyfája, minden városrészben, közterületi csomópontokban, temetőkben – a helyszíneken vagy a meglévő fenyőt, vagy erre az alkalomra a Győr-Szol által oda telepített fákat díszítik fel.

Fontos tudni, hogy a kihelyezett díszítéseket, fényfüzéreket szakaszosan próbálják ki a szakemberek, az egész város ünnepi kivilágítását csak december 1-jén kapcsolják fel.

Kapcsolódó témák: #advent | #díszkivilágítás | #fény | #karácsony | #ünnep |