Adventi ünnepség az idősklubban

Kárpát Zsolt | Fotó: O. Jakócs Péter
2022.12.13. 14:59

Hangulatos adventi ünnepséget rendeztek a Lepke utcai idős klubban. Az eseményen több, mint 20 szépkorú vett részt, akik verset mondtak, énekeltek és kötetlenül beszélgettek. Természetesen a klasszikus karácsonyi sütemények - a mákos-diós bejgli és hókifli - is az asztalra kerültek.

Dr. Pergel Elza karácsonyfadíszeket és szaloncukrot hozott az idős klub tagjainak. Az alpolgármester köszöntőjében kiemelte: nagy örömmel jött ide, mert jó látni, hogy a szépkorúak ilyen jó közösséget alkotnak, és együtt tudják ünnepelni Jézus születését.

„A születés a kezdete mindennek, mert ha nem születik meg a mi Urunk, akkor nem is tudnánk rá emlékezni és az ő hitében azok, akik hívők, nem tudnának kapaszkodót, segítséget és megbékélést találni. Fontos, hogy a karácsonyban megtalálható a család ünnepe, amikor együtt lehetünk szeretteinkkel.” – mondta köszöntőjében a győri alpolgármester.

 A pandémia okozta nehézségeket sikerült megoldani, most azonban más jellegű problémákkal kell megküzdeni, hangzott el az eseményen.

„Belecsöppentünk egy olyan válságba, amire még az idősek sem emlékeznek. Ez próbára tesz mindenkit. Az önkormányzat arra törekszik, hogy az ilyen közösségek a megszokott színvonalon működhessenek.” – mondta Diligens Tibor önkormányzati képviselő, aki szintén részt vett az eseményen. 

„Ilyenkor mindig azt szoktam kérni, hogy ha tudunk olyan emberekről akár a szomszédok, vagy az ismerőseink között, aki egyedül tölti az ünnepet, látogassuk meg, vigyünk egy pár szelet süteményt, üljünk le, és beszélgessünk” – tette hozzá Némethy Veronika,az EESZI nappali ellátásának szakmai vezetője.

Az idősklub tagjai rövid műsorral, verssel és énekkel készültek. A szomszédban lévő óvodások ugyan nem voltak jelen a rendezvényen, ennek ellenére meglepetést készítettek a nyugdíjasoknak, akik ugyancsak megkapták a győri önkormányzat ajándékcsomagjait is.

Kapcsolódó témák: #dr. Pergel Elza | #nyugdíjasok |