Advent Újvárosban

J. Kovács Andrea Ács Tamás
2022.12.07. 20:08

Adventi illatok címmel rendezte meg hagyományos karácsonyváró családi délutánját az Újvárosi Művelődési Ház. A hideg idő ellenére sokan voltak kíváncsiak a szabadtéri programra, melyre eljött Szeles Szabolcs alpolgármester és Dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő is.

„Olyan időszakkal nézünk szembe, amilyenre az elmúlt évtizedekben nem volt példa. Az egekbe szökő árak miatt sokkal szerényebben kell élnünk. Ezért is nagy öröm, hogy ennyien együtt vagyunk. Jöhet bármilyen vírus vagy háború, az ünnepeinket nem veheti el tőlünk senki” – fogalmazott Szeles Szabolcs.

Dr. Fekete Dávid arról beszélt, hogy Újváros évszázadok óta a hagyományait őrző és tisztelő városrész. Itt egész évben rengeteg rendezvény van, amelyek nehéz időkben segítenek tartani az emberekben a lelket. Ilyen az adventi várakozás közösségi megélése is.

A színpadra lépő „Csenderes” gyermek néptánccsoport az Újvárosi betlehemes népszokást mutatta be, a helyi művelődési ház kórusa pedig karácsonyi énekeket adott elő. Hegedűn közreműködött Lázár Attiláné. A Félnótás Citerazenekar hangulatos műsorát követően a szervezők szeretetvendégségen látták vendégül a nézőket és a szereplőket.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka, J. Kovács Andrea

Kapcsolódó témák: #advent | #karácsony | #összefogás | #újváros |