Hirdetés
Ezek szólnak a szökőkutakból

AC/DC, Liszt, Ferenczi Gyuri és a többiek…

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.03.21. 15:25

Pénteken éjfélkor lezárult a szavazás, mutatjuk mi fog szólni májustól a győri szökőkutakból.

Hirdetés

A győri zenészek igazi toborzást rendeztek, legalábbis a beérkezett voksokból ez mutatkozik. Csak a győri kategóriára szavaztak több mint 85 ezren. A RockMilady mindent vitt, kétszer annyi szavazatot szerzett, mint a Name Project, így eldőlt, hogy ez a két győri zenekar slágere fogja megzenésíteni a belvárost.

A rock kategóriában sokáig befutó volt a Queen, de az utolsó napokban ráerősített Joan Jet és az I Love Rock ‘n’ Roll, így a második helyre ő érkezett meg péntek éjfélkor. Az abszolút győztes egy örök klasszikus: AC/DC – TNT.

Hirdetés

Pop kategóriában sokan a Dance Monkey-ra esküdtek, de ez most csak a harmadik helyre volt elég a tél slágerének. 1730 szavazattal Axwell Λ Ingrosso – More Than You Know lett a befutó, a második pedig Dua Lipa Don’t Start now-ja lett.

A komolyzenében a „magyarok” voltak a legnépszerűbbek: Liszt Magyar rapszódiája és Brahms Magyar táncok című műve végzett az első két helyen.

Blues kategóriában Ferenczi György – Ki vagyok én a voksok 45 százalékát szerezte meg, míg a második helyre Gary Moore – Still got the Blue című dala ért oda.

Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt, a győri zenészeknek a hatalmas versenyt és toborzást! Az első helyezett dalok a Megyeháza téri szökőkútnál lesznek hallhatók, míg a Rába–Duna szökőkútnál a kategória második helyezett dalai csendülnek fel. A Győr+ Hetilapból is sokan kivágták a szelvényt és eljuttatták szerkesztőségünkbe. Nekik külön is köszönjük az aktív részvételt!

A szavazás számokban:
A 32 dalra/műre összesen 133.048 szavazat érkezett, 112.015 szavazótól.

Előzmény:

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat |
likeold
a fb oldalunkat