Közbiztonság

A városrendészek is készen állnak a szilveszterre

Fotó: Ács Tamás
Havassy Anna Katalin
2021.12.31. 14:45

Az év utolsó napja nem mindenkinek az önfeledt szórakozást és kikapcsolódást jelenti, sokan ilyenkor is értünk dolgoznak. A Városrendészet Győr szolgálatban lévő állománya is közéjük tartozik, akik ígérik: vigyázni fognak ránk szilveszterkor is.

A szilveszteri forgatag már napokkal ezelőtt elkezdődött: megjelentek a Baross utcán a karneváli árusok, kínálnak mindent, ami kell a mókázáshoz. Egyre több embernél láthattuk a virslivel, pezsgővel, chipsszel megtömött bevásárló kosakarat és a hangerő is egyre növekedett mindenhol.

Bár idén a koronavírus-járvány miatt elmarad az ingyenes koncert, így a szervezett össznépi buli is, ám biztos, hogy az enyhe idő sokakat az utcára csábít majd. Illetve azokról se feledkezzünk el, akik egyik házibuliból a másikba sietnek. Fokozottabb ilyenkor a gyalogos és az autós forgalom is, nem árt figyelni és óvatosnak lenni. A rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők és a polgárőrök is felkészültek a szilveszteri szolgálatra, s ugyanez mondható el a Városrendészet Győr állományáról is.

„A szilveszteri munkarend mindig megerősített a közbiztonságért is felelős szerveknél, nálunk sincs ez másként – kezdte Miletics Mór szakmai igazgató. A városrendészek most is 0-24-ben jelen lesznek az utcákon, gépjárművel és gyalogosan is. Fokozottan figyelnek majd a rendbontásokra, a rongálásokra, és ha szükséges, azonnal értesítik a hatóságokat. Természetesen a középpontban most is a megelőzés lesz. Fontos kiemelni, hogy az alapvető szabályok szilveszter napjára is érvényesek, így kérjük az állampolgárok szíves együttműködését.”

A szilveszter tehát ne szóljon a fékevesztett szórakozásról, az alkoholfogyasztás is történjen felelősséggel.

Ittasan senki ne üljön autóba, legjobb, ha a slusszkulcsot jó mélyre elrejtjük. Arra is érdemes figyelni, hogy a nagy bulizás közben ne hagyjuk el táskáinkat, telefonjainkat, a pénztárcákat, tehát fokozottan óvjuk értékeinket. A mértékletes italozás pedig az egészségünk szempontjából is fontos, hiszen a túlzott alkoholfogyasztás akár rosszulléthez is vezethet.

„A városrendész kollégákat akkor is segítenek, ha valaki bajba került szilveszter során, megfosztották értékeitől vagy éppen rosszul lett. Nyugodtan hívják a 06 20 403 8917-es non-stop ügyfélszolgálati számunk, mondják el mi a probléma, és a városrendészek rövid időn belül a helyszínre érnek és segíteni fognak. Gondosan kiképzettek a felmerülő lehetőségekre, így mérlegelés után a megfelelő társszervezet fogják értesíteni vagy éppen a helyszínre kérik az Országos Mentőszolgálatot. Természetesen ha személyesen találkoznak autós vagy gyalogos járőrökkel, nyugodtan szólhatnak nekik is. Ám leginkább azt szeretnénk, ha nem sok dolgunk lenne az év utolsó napján, mert az azt jelentené, hogy mindenkinek úgy sikerült a nap, ahogy azt eltervezte.” – zárta Miletics Mór, mindenkinek boldog új évet kívánva.

Kapcsolódó témák: #112 | #közbiztonság | #szilveszter | #Városrendészet |